Στο... σεργιάνι για ενίσχυση των οικονομικών του κράτους έχει βγει η κυβέρνηση. Φυσικά για την ενίσχυση αυτή δεν απευθύνεται σε εφοπλιστές, βιομήχανους, τραπεζίτες, όλους αυτούς δηλαδή που λυμαίνονται τον πλούτο, αλλά αντιθέτως το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν οι εργαζόμενοι, αφού τα ασφαλιστικά τους ταμεία καλούνται να δεσμεύσουν τα αποθεματικά τους σε εμπορικές τράπεζες.
Συγκεκριμένα, με έγγραφο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) του Υπουργείου Οικονομικών στις 17 Φλεβάρη, όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης θα πρέπει να θέσουν τους ελάχιστους πόρους που έχουν διαθέσιμους, σε «repos» -με «τυράκι» στη φάκα να είναι ένα επιτόκιο πάνω από 2% ετησίως.
Τη συνέχεια έδωσε δύο μέρες μετά, στις 19 Φλεβάρη, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος κάλεσε τα ταμεία που υπάγονται στο υπουργείο, να βάλουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για τουλάχιστον 15 ημέρες, σε κρατικά «repos».
Όλα αυτά, τη στιγμή που τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, αναζητώντας απεγνωσμένα κάθε μήνα να συμπληρώσουν το απαραίτητο κονδύλι για να καταβάλουν τις συντάξεις, καταφεύγοντας πολλές φορές σε εσωτερικό δανεισμό.
Για μια ακόμη φορά χρησιμοποιείται το πρόσχημα της οικονομικής δυσπραγίας του δημοσίου, όπως ακριβώς είχε γίνει και από την προηγούμενη κυβέρνηση με το PSI.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουν άπραγοι, αλλά μαζικά, οργανωμένα, να μην επιτρέψουν οι κόποι και οι εισφορές τους να κάνουν «φτερά» προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του κράτους, που τους οδηγεί στην εξαθλίωση.