Το χρηματοδοτικό κενό είναι υπό διαπραγμάτευση με τους θεσμούς-τρόικα αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μετά τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τονΓιάννη Δραγασάκη.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρει πως κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομίας δηλώνει πως η χώρα μας θα σημειώσει αδυναμία να τα καταφέρει χωρίς χρηματοδότηση, μέσα στο τετράμηνο.
Η πηγή αυτή, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, υπογραμμίζει ότι το δημοσιονομικό κενό έχει εκτοξευτεί στα 5-7 δισ. ευρώ αντί των 2,5 δισ. ευρώ που προβλεπόταν πριν τις εκλογές.
Για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, μέχρι τον Ιούνιο, όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, η κυβέρνηση εξετάζει μεταξύ άλλων την έκδοση εντόκων και τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα ομόλογα που δεν «κουρεύτηκαν».
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, εξερχόμενος της σύσκεψης, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την υστέρηση των εσόδων και σχολίασε ότι θα πρέπει να έχουμε υπομονή δύο με τρεις μήνες και δεν θα υπάρχει κενό.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκης.