Αλ. Τσίπρας: Σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα

Τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα θα ζητήσει απόψε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι δεν λάβαμε εντολή για ρήξη με την ΕΕ και το ευρώ, αλλά για ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής δύναμης για μια βιώσιμη λύση που θα περιλαμβάνει αξιόπιστη χρηματοδότηση, αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, αποδεκτές από την κοινωνία, αξιόπιστο σχέδιο για επενδύσεις και πως στο τραπέζι θα είναι και το χρέος με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ.
Τόσο με την φράση «αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις» όσο και με τη φράση «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις», ο πρωθυπουργός άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η διαπραγμάτευση έχει δεδομένα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι «θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» και πως «από αύριο προσερχόμαστε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με άμεση προτεραιότητα την τάχιστη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος», αποφεύγοντας να μιλήσει για συμφωνία εντός 48 ωρών ή να προσδιορίσει το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες.
Και σε αυτές τις δηλώσεις εμφανίσθηκε «ενωτικός» ενόψει της σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας ότι θέλει να ακούσει τις προτάσεις τους και ότι «όλοι μαζί» πρέπει να ενισχύσουν «την εθνική προσπάθεια».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget