Μείωση των θέσεων εργασίας κατά 35.000 σε βάθος διετίας σχεδιάζει η Deutsche Bank

Σε μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά 35.000 θέσεις σε βάθος διετίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει η Deutsche Bank, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος John Cryan, αναζητεί τρόπους να επαναφέρει την τράπεζα σε τροχιά κερδοφορίας.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ανακοίνωσε καθαρές ζημιές ύψους 6 δισ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο του 2015, ενώ αποφάσισε για πρώτη φορά από το 1952 να μη διανείμει μέρισμα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, τα συνολικά έσοδά της ανήλθαν σε 7,3 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 7% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.
Επίσης, γνωστοποίησε πως έχει «βάλει στην άκρη» 4,8 δισ. ευρώ για την κάλυψη του κόστους νομικών αντιδικιών, ποσό αυξημένο κατά 1 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι θα σταματήσει τη λειτουργία της σε δέκα χώρες (Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Μάλτα, Αργεντινή, Χιλή, Μεξικό, Ουρουγουάη, Περού και Ν. Ζηλανδία).
Επιπλέον, ανακοίνωσε την περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας, από τις οποίες οι 9.000 είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης και 6.000 θέσεις αφορούν συμβάσεις έργου. Άλλες 20.000 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν, μετά την πώληση ή την παύση λειτουργίας των υποκαταστημάτων της στις 10 χώρες.

Ο Cryan, που ανέλαβε τα ηνία τον περασμένο Ιούλη, βρίσκεται υπό πίεση να μειώσει το λειτουργικό κόστος, να αυξήσει τα κεφαλαιακά «μαξιλάρια» και να αντιστρέψει την πτωτική πορεία της μετοχής, που πλέον έχει καταστήσει την Deutsche Bank την χειρότερα αποτιμημένη τραπεζική μετοχή, μεταξύ των μεγάλων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων στον κόσμο.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget