«Ευρώπη 2020»: Διαμόρφωση ακόμη ευνοϊκότερου πλαισίου για την κερδοφορία του κεφαλαίου (VIDEO)

Η αύξηση των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου είναι στο επίκεντρο και της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, αναδεικνύοντας ότι η ΕΕ και ο καπιταλισμός μόνο χειρότεροι μπορούν να γίνουν. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στη συζήτηση για τις «προοπτικές και την αναθεώρηση της στρατηγικής Ευρώπης 2020» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:
«''Η στρατηγική «Ευρώπη 2020'' αντανακλά τις προτεραιότητες του ευρωπαϊκού κεφαλαίου για ένα ακόμα ευνοϊκότερο πλαίσιο αύξησης της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητάς του:  αξιοποίηση της καινοτομίας, ενεργειακή ένωση, κλιματική αλλαγή, ενιαιοποίηση ψηφιακής και τραπεζικής αγοράς,  περαιτέρω παράδοση της παιδείας και της υγείας στο μεγάλο κεφάλαιο. Τα αντεργατικά μέτρα και τα μνημόνια που προωθούνται από ΕΕ και κυβερνήσεις δεν αποτελούν μια πρόσκαιρη παρέκκλιση. Είναι εργαλείο διαρκείας για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του κεφαλαίου για κερδοφορία.
Η ανισομετρία είναι συνυφασμένη, όπως κι οι οξυμένοι ανταγωνισμοί, με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Η ''εμβάθυνση της ΟΝΕ'' με το κείμενο των πέντε προέδρων σημαίνει την ισχυροποίηση των μηχανισμών της αντιλαϊκής στρατηγικής κεφαλαίου - ΕΕ , με μέτρα όπως το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, η ενίσχυση του Γιούρογκρουπ, η ενίσχυση της εποπτείας κι η κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.
Το παράδειγμα της Ελλάδας, με το τρίτο "αριστερό" μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι η ΕΕ, ο καπιταλισμός, μόνο χειρότεροι μπορούν να γίνουν.
Μόνος δρόμος είναι ο λαός να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει. Σε αυτό το δρόμο αποδεσμευθεί από την ΕΕ  και θα διαγράψει μονομερώς το χρέος».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget