Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΙΚΑ: Απάντηση στην πλειοψηφία της ΠΟΣΕ ΙΚΑ

«Εδώ καράβια χάνονται… κι αυτοί ζητάνε διάλογο». Με αυτή την φράση απαντά η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» (δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΙΚΑ) στην πλειοψηφία της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, η οποία όπως επισημαίνουν οι ταξικές δυνάμεις: «Την ώρα, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χέρι-χέρι με την ΕΕ, γκρεμίζει συθέμελα για λογαριασμό του κεφαλαίου την Κοινωνική Ασφάλιση, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στο ΙΚΑ, η ΠΟΣΕ ΙΚΑ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΑΣΠ/ΣΥΡΙΖΑ), απευθύνει έκκληση με σχετικό δελτίο Τύπου (20-1-2015) στην κυβέρνηση για έναρξη εθνικού διαλόγου!».
Και συνεχίζοντας οι ταξικές δυνάμεις στο ΙΚΑ στην ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Κάνει πως δεν καταλαβαίνει πως η κατ’ όνομα αριστερή κυβέρνηση ήρθε για να αποτελειώσει με γοργούς ρυθμούς τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Την ώρα δηλαδή, που οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα έπρεπε να βρίσκονται σε θέση μάχης για την αποτροπή των νέων αντιασφαλιστικών μέτρων και της αποσάθρωσης του κοινωνικού-δημόσιου-καθολικού χαρακτήρα της ασφάλισης, που θα έπρεπε να δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την οργάνωση της αντεπίθεσης και την προετοιμασία σκληρών και μακρόχρονων κινητοποιήσεων, η πλειοψηφία του συνδικάτου μας ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης.Καλλιεργεί σκόπιμα κλίμα αναμονής και ανοχής, όπως άλλωστε έκανε και όλη την προηγούμενη περίοδο! Νομίζουν προφανώς ότι οι εργαζόμενοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου! Γιατί υπάρχει πλέον μπόλικη και επώδυνη πείρα! Όταν ο λύκος προσκαλεί το πρόβατο σε διάλογο ετοιμάζει απλώς το γεύμα του!
Να θυμίσουμε σε όποιον κάνει πως δεν ξέρει, ότι οι "εθνικοί" και "κοινωνικοί" διάλογοι υπήρξαν το προσφορότερο όχημα για τη διευκόλυνση υλοποίησης των αντιλαϊκών και αντιασφαλιστικών πολιτικών, το κατάλληλο μέσο κατευνασμού και χαλιναγώγησης των εργατικών και κοινωνικών αντιστάσεων. Ο εθνικός-"κοινωνικός" διάλογος δεν είναι παρά το άλλο όνομα της ταξικής συνεργασίας, της πολιτικής του ταξικού εταιρισμού που υπηρέτησε για δεκαετίες με συνέπεια ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, με διαλυτικές για το κίνημα επιπτώσεις.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμιά αυταπάτη για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Και αυτή η κυβέρνηση υπηρετεί τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου και στον τομέα της Ασφάλισης. Τις επιλογές εκείνες που θέλουν να τσακίσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, που ρίχνουν τη μεγαλύτερη κατάκτηση του εργατικού κινήματος βορά στα συμφέροντα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, των επιχειρηματιών της Υγείας, της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων.
Οι εργαζόμενοι να μην πέσουν στη φάκα της κυβερνητικής προπαγάνδας και των συνδικαλιστικών της βαστάζων. Να μην υποκύψουν στην επικίνδυνη φενάκη των διαλόγων, των δήθεν ισοδύναμων και αντισταθμιστικών μέτρων. Απέναντι στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα μπορούν και πρέπει να δοκιμάσουν τη δική τους δύναμη! Τη δύναμη της οργανωμένης μαζικής δράσης και της Κοινωνικής Συμμαχίας που θα στοχεύει, όχι μόνο την κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της, αλλά και τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο, την εξουσία του και τις διακρατικές του συμμαχίες (ΕΕ κ.λπ.).
Η απεργία στις 12/11/2015 μπορεί και πρέπει να γίνει ένας αγωνιστικός σταθμός για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης! Να νεκρώσουν οι χώροι εργασίας. Όλοι στην Απεργία στις 12 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.(10.30 π.μ. στην Ομόνοια)».


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget