Ευρωπαϊκό εξάμηνο: Ισχυρό αντιλαϊκό εργαλείο για την επιβολή της στρατηγικής της ΕΕ προς όφελος των μονοπωλίων (VIDEO)

Ισχυρό αντιλαϊκό εργαλείο για την εφαρμογή αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων σε βάρος των λαών και προς όφελος των μονοπωλίων, χαρακτήρισε το ευρωπαϊκό εξάμηνο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕΣωτήρης Ζαριανόπουλος σε σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα παρακάτω:
«Η έκθεση αποδεικνύει ότι το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο είναι ισχυρό αντιλαϊκό εργαλείο για την επιβολή της στρατηγικής της ΕΕ προς όφελος των μονοπωλίων που με σκληρότητα επιτίθεται σε βάρος του λαού. Στα πλαίσια αυτά ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει τη βάρβαρη επίθεση και με το τρίτο, «αριστερό» μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Προωθούνται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εποπτεία και δημοσιονομική πειθαρχία,  στο πλαίσιο της πορείας εμβάθυνσης της ΟΝΕ, που επιτάσσουν : ελαστικές εργασιακές σχέσεις, διευκολύνοντας τις μαζικές απολύσεις, με δραματική μείωση του μισθού στο επίπεδο του ελάχιστου εισοδήματος.
Διατηρούνται οι φοροαπαλλαγές των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ ο λαός φορτώνεται με νέα βάρη, κατεδαφίζεται το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα για να γίνει πιο "φιλικό" στην εργοδοσία τσακίζοντας συντάξεις και το δικαίωμα στην δωρεάν υγεία και πρόνοια. Σε περίπτωση μη επίτευξης αυτών των στόχων τα δημοσιονομικά συμβούλια θα μειώνουν αυτόματα μισθούς και κοινωνικές δαπάνες. 
Αυτή η αντιλαϊκή επίθεση για να αντιμετωπιστεί απαιτεί καλά οργανωμένους αγώνες για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών απαιτεί πάλη ενάντια στο κεφάλαιο και την εξουσία του».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget