Καθυστερήσεις «παίζει» η κυβέρνηση με το οικογενειακό επίδομα

Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση το οικογενειακό επίδομα προκαλώντας ανησυχία, αλλά και αντιδράσεις στους εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους.
Η κυβέρνηση αποφεύγει να δώσει σαφή απάντηση για την καταβολή της τρίτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος που έπρεπε να καταβληθεί στις 20 Οκτώβρη, αλλά ακόμα δεν έχει πιστωθεί το ποσό που αναλογεί στους λογαριασμούς δικαιούχων.
Πρόκειται για συνολικό ποσό των 225 εκατ. ευρώ που δικαιούνται πάνω από 635.000 δικαιούχοι, εκ των οποίων μόνο περίπου 240.000 έχουν λάβει τις δύο πρώτες δόσεις του επιδόματος. Ειδικά για τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες το επίδομα μπορεί να φτάσει το ποσό των 500 ευρώ το χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις.
Καθυστέρηση υπάρχει και στην καταβολή της τέταρτης δόσης της κάρτας σίτισης που δικαιούνται 150.000 άνθρωποι και το συνολικό κόστος φτάνει τα 17 εκατ. ευρώ.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιχείρησε να συκοφαντήσει το ΠΑΜΕ για την καθυστέρηση του οικογενειακού επιδόματος λόγω της κατάληψης του υπουργείου κατά την παρουσίαση του πορίσματος για το Ασφαλιστικό από την «Επιτροπή Σοφών», αν και γνώριζαν ότι το επίδομα δίνεται από τις υπηρεσίες της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και του ΟΓΑ και όχι από το υπουργείο.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget