Η ισραηλινή αστυνομία στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ συνέλαβε και απέλασε παράνομα στέλεχος της ΠΣΟ

Την παράνομη και αντιδημοκρατική ενέργεια της αστυνομίας στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ σε βάρος της Αλεξάνδρας Λυμπέρη, που ταξίδευε νόμιμα με όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για την Παλαιστίνη, καταγγέλλει ηΠαγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ). Συγκεκριμένα, σε δελτίο τύπου αναφέρει:
«Η συναδέλφισσα Αλ. Λυμπέρη, δημοσιογράφος πήγαινε το Σάββατο 13 Ιούνη σε αποστολή της ΠΣΟ στη Ραμάλα της Παλαιστίνης για να παρακολουθήσει μαζί με άλλους εκπροσώπους της Οργάνωσης σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση νέων συνδικαλιστών στο ίντερνετ κλπ».
Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ συνελήφθη από την ασφάλεια του αεροδρομίου με το επιχείρημα ότι «Η ΠΣΟ βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας Ισραήλ κλπ». Ομάδα 15 αστυνομικών ανδρών και μιας γυναίκας αστυνομικού προσπαθούσαν να την τρομοκρατήσουν, επιχείρησαν να την «ελέγξουν» σωματικά και να της αφαιρέσουν συνδικαλιστικά κείμενα και φυλλάδια της ΠΣΟ.
Κρατήθηκε στην Ασφάλεια του αεροδρομίου επί 11 ώρες και με συνοδεία αστυνομικών την επιβίβασαν βίαια και χωρίς τη θέλησή της σε αεροπλάνο και την έδιωξαν από το Ισραήλ. Συνοδεία πάντα αστυνομικών και μετά από πολύωρο ταξίδι επέστρεψε πριν λίγο στην Αθήνα.
Το γεγονός αυτό είναι μία ευκαιρία για το Διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα να καταδικάσει ακόμα μία φορά με κάθε δυνατό τρόπο τις αντιδημοκρατικές και παράνομες πρακτικές των κυβερνήσεων του Ισραήλ. Να δυναμώσουμε την διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον ηρωϊκό αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Να απαιτήσουμε από τους διεθνείς οργανισμούς να εφαρμόζεται το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παντού, χωρίς εξαιρέσεις.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι,
μέλη και φίλοι της ΠΣΟ,
φέτος η ΠΣΟ γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της και δηλώνουμε ότι είμαστε περήφανοι για την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και με όλους τους Άραβες εργαζόμενους. Τέτοιες πρακτικές των ισραηλινών κυβερνήσεων δεν μας φοβίζουν. Αντίθετα μας δυναμώνουν και μας δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.
Συνεχίζουμε τον αγώνα. Δυναμώνουμε τον Διεθνισμό μας».  
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget