Γ. Σακελλαρίδης: Δεν υπάρχει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μιλάμε για αδιέξοδο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, με αφορμή τη διακοπή των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.
Διαβεβαιώνοντας για τις προθέσεις της συγκυβέρνησης να ολοκληρωθούν οι αντιλαϊκές διαβουλεύσεις, τόνισε ότι το «μόνο πλάνο» είναι η επίτευξη συμφωνίας.
Ο Γ. Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι η ομάδα της ελληνικής κυβέρνησης που ήταν στις Βρυξέλλες αποχώρησε από τη συνάντηση γιατί τα κλιμάκια των «θεσμών» είπαν ότι δεν έχουν εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση, ενώ απέδωσε τη στάση των δανειστών στις διαφορετικές θέσεις που έχουν μεταξύ τους. Επίσης ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε ισοδύναμα μέτρα ύψους 2,5% του ΑΕΠ για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2016 όπου εντοπίζεται και η μεγαλύτερη διαφορά με τους «θεσμούς». Η πρόταση αυτή προβλέπει μέτρα «βέβαιης» απόδοσης ύψους 1,9% του ΑΕΠ, ενώ το υπόλοιπο 0,6% θα καλυφθεί με μέτρα «διοικητικού» χαρακτήρα, όπως η ρύθμιση για τις εκατό δόσεις, η πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ο περιορισμός της σπατάλης, η ενοποίηση Ταμείων.
Θέλοντας να εγκλωβίσει το λαό στη λογική του μικρότερου κακού, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει μέτρα τα οποία μειώνουν συντάξεις, αυξάνουν το ΦΠΑ σε βασικά αγαθά ή εντείνουν το «φαύλο κύκλο» της λιτότητας. Ωστόσο, οι νέες προτάσεις που έχει επεξεργαστεί η συγκυβέρνηση περιλαμβάνουν αυξήσεις στο ΦΠΑ και σε άλλους φόρους, όπως η έκτακτη εισφορά, σε συνδυασμό με τη διατήρηση άλλων χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ.
O κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν είναι στο τραπέζι σενάρια για δημοψήφισμα ή εκλογές. 
Αυτή την ώρα στο Μαξίμου συνεδριάζει η «ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης», υπό τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget