Μάκρη Φθιώτιδας: Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με φυστικοπαραγωγούς και κτηνοτρόφους

Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ μεφυστικοπαραγωγούς καικτηνοτρόφους του Δήμου Μακρακώμης στο χωριό Μάκρη έγινε το Σάββατο 13 Ιούνη.
Με πρωτοβουλία της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, επισκέφτηκε τη Δυτική Φθιώτιδα η βουλευτής του Κόμματος Μανωλάκου Διαμάντω, συνοδευόμενη από τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα οξυμένα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής. Εκπρόσωποι από το ΔΣ του τοπικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου ενημέρωσαν για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης των μικρών αιγοπροβατοτρόφων: βοσκοτόπια, καταρροϊκός πυρετός, καθυστέρηση καταβολής ενισχύσεων, εμβόλια για το μελιταίο, αύξηση κόστους παραγωγής αύξηση της φορολογίας, τρόπος υπολογισμού των ενισχύσεων.
Από την πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι το ξεκλήρισμα μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων είναι στόχος του κεφαλαίου και της ΕΕ και πως ο συγκεκριμένος σχεδιασμός εξυπηρετεί τη συγκέντρωση του ζωικού κεφαλαίου και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοκτηνοτρόφων και κατ’ επέκταση στις λίγες μεγάλες επιχειρήσεις γαλακτοκομίας.
Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από τη φυστικοκαλλιέργεια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πρόκειται για μια δυναμική καλλιέργεια 8.000 στρεμμάτων που το 80% του προϊόντος της εξάγεται στην Ιταλία. Πέρα από τη μεγάλη αύξηση του καλλιεργητικού κόστους, το σοβαρό πρόβλημα είναι η ξήρανση των δένδρων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, παρά τη συστηματική χρήση φυτοπροστετευτικών σκευασμάτων.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες αντιμετωπίζουν το θέμα με βραδύ ρυθμό. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών αργούν. Οδηγίες για κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες καλλιεργητικής φροντίδας δεν έχουν δοθεί. Έντεχνα ορισμένοι παράγοντες τους συστήνουν να φτιάξουν Ομάδα Παραγωγών, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν δήθεν γρήγορα και αποτελεσματικά την εξεύρεση πόρων για το πρόβλημά τους. Οι δενδροκαλλιεργητές απαιτούν την ίδρυση δημόσιου φυτοπροστατευτικού σταθμού στην περιοχή, αφού πρόκειται για δυναμική καλλιέργεια με ανοδική προοπτική.
Η Διαμάντω Μανωλάκου αφού ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Μακρακώμης για συνολικότερα προβλήματα των γεωργών της Φθιώτιδας, επισκέφθηκε φυστικοκαλλιέργειες για να διαπιστώσει την έκταση και τα χαρακτηριστικά της ξήρανσης των δένδρων. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget