Την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ρόδου

Την ιδιωτικοποίηση 14 αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και της Ρόδουκαταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ρόδουσημειώνοντας ότι «η ιδιωτικοποίηση - παραχώρηση για 40+10 χρόνια στην ελληνογερμανική κοινοπραξία «Fraport - Slentel Ltd», έρχεται να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου για κερδοφόρους τομείς δραστηριότητας, σε βάρος των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και γενικότερα, σε βάρος των κατοίκων των νησιών, σε βάρος των μικρών εμπορικών καταστηματαρχών. Υποδομές κερδοφόρες, απόλυτα αναγκαίες για τον τόπο, ακριβοπληρωμένες από τον ελληνικό λαό, γίνονται βορά για τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα των πολυεθνικών ομίλων, με σοβαρές επιπτώσεις ακόμα και στην εθνική άμυνα της χώρας».
Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης, η οποία συνέπεσε με το 3ο μνημόνιο, αποκαλύπτει με τον πιο καθαρό τρόπο το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του στην διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος, οι οποίοι προεκλογικά “έσχιζαν τα ρούχα τούς”, (όπως και τα μνημόνια) για τις ιδιωτικοποιήσεις και ιδιαίτερα των αεροδρομίων σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωσή της.
«Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει στο ροδιακό λαό την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, τις ιδιωτικοποιήσεις που έρχονται, των λιμανιών, των χρυσοφόρων παραλιακών εκτάσεων, της ενέργειας κλπ. καλεί τον κόσμο της δουλειάς, τους μικρούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους τις γυναίκες, να εκφράσουν μέσα από επιτροπές αγώνα, από λαϊκές επιτροπές, μέσα από τους ταξικούς φορείς, την αντίθεσή τους στις ιδιωτικοποιήσεις, στα νέα αβάστακτα βάρη, να παλέψουν ενάντια στη μείωση μισθών και συντάξεων, ενάντια στην αύξηση της φορολογίας, ενάντια στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά, ενάντια στην διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, να παλέψουν στην κατεύθυνση της αποδέσμευσης από την Ε.Ε. τη μονομερή διαγραφή του χρέους, στην κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, την επιστημονικά σχεδιασμένη παραγωγή για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, την λαϊκή εξουσία» τονίζεται στην ανακοίνωση.   

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget