Δεν είναι μονόδρομος αυτά που έφεραν το λαό ως εδώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν έχουμε χρόνο για νέες αυταπάτες. Ο λαός πρέπει να αντιδράσει τώρα, να διεκδικήσει, να παλέψει, τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες στην πρωινή εκπομπή του «Mega».
Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στο αρχικό ερώτημα "πού πάμε;", πάμε μνημόνιο, μνημόνιο Τσίπρα, μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ έρχεται νέα φορο-καταιγίδα, σφάζονται οι συντάξεις, ισοπεδώνεται η Κοινωνική Ασφάλιση γι' αυτούς που δουλεύουν σήμερα, για να πιάσεις συνταξιοδοτικό δικαίωμα πρέπει να δουλεύεις 40 χρόνια συνεχώς (...) Την προηγούμενη βδομάδα βγήκαν τα στοιχεία που λένε ότι μόλις το 16% των νέων συμβάσεων που έγιναν είναι αορίστου χρόνου, όλες οι άλλες ακολουθούν τη "βέλτιστη" ευρωπαϊκή τακτική της μερικής απασχόλησης, αυτό το καθεστώς έχει την υπογραφή όλων, εκτός ΚΚΕ. Και ο λογαριασμός πρέπει να πληρωθεί απ' αυτόν τον συνταξιούχο, τον άνεργο, τον μικροαγρότη, τον μικροβιοτέχνη και έμπορο, που τον βάζουν κυριολεκτικά στη μέγγενη».
Σχολιάζοντας τα περί ψήφου εμπιστοσύνης, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε: «Δεν έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής η κυβέρνηση; 220 ψήφισαν το μνημόνιο και τα δύο προαπαιτούμενα και θα ψηφίσουν και τους εφαρμοστικούς, αν θέλουν να είναι αξιόπιστοι, γιατί 60 σελίδες του άρθρου 2 περιγράφουν με τίτλους τι θα ακολουθήσει, ψηφίζεις τους τίτλους, ψηφίζεις και το ζουμί. Η κυβέρνηση έχει και τη στήριξη αυτών που καταψηφίζουν, στηρίζουν τη μνημονιακή κυβέρνηση και παίζουν τον παπά με τον πρωθυπουργό για το ποιος τι θα κάνει για να γλιτώσουν το πολιτικό κόστος, το πολιτικό κόστος για τα παραμύθια που έλεγαν προεκλογικά ως σύνολο».
Σε ερώτηση για το αν το ΚΚΕ φοβάται μήπως «του βγουν απ' τα αριστερά» οι της «Αριστερής Πλατφόρμας», ο Ν. Σοφιανός τόνισε: «Το ΚΚΕ δεν φοβάται γιατί δεν έχει πλάνα β, πλάνα γ, έχει ένα πλάνο, πλάνο α, παλεύει για αλλαγή συστήματος, όχι για αλλαγή νομίσματος, το πρότυπό μας δεν είναι η καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής, δεν παλεύουμε γι' αυτό, δεν έχουμε πλάνα κρυφά, δεν έχουμε κρυφές ατζέντες, δεν είπαμε παραμύθια στο λαό το Γενάρη, το Μάη του '12, τον Ιούνη του '12. Πόσες κωλοτούμπες πρέπει να γίνουν για να καταλάβει ένας κόσμος που σήμερα ματώνει ότι αν δεν βάλει μπροστά την αλλαγή αυτού του συστήματος, την ανατροπή αυτής της οικονομίας, προκοπή δεν θα δει;».
«Εχουμε δει - συνέχισε - τρεις διαχειριστικές μέχρι τώρα κυβερνήσεις αυτού του μονόδρομου, πόσες πρέπει να δούμε ακόμα; Μνημόνιο Παπανδρέου, Σαμαρά, Τσίπρα. Θα δοκιμάσουμε τώρα το νέο εγκλωβισμό, άλλοι με δραχμή άλλοι με ευρώ; Για θυμηθείτε, πριν είχαμε τους αντιμνημονιακούς και τους μνημονιακούς πριν γίνουν όλοι μνημονιακοί. Τώρα θα χωρίσουν πάλι τον κόσμο για να του κρύβουν ότι το θέμα είναι η ΕΕ, το κεφάλαιο και η εξουσία του, εκεί πρέπει να στοχεύσουμε και σ' αυτό τον καθαρό πολιτικό λόγο. Το θέμα δεν είναι οι τακτικισμοί, αν θα μας τη βγει ο Λαφαζάνης απ' τα αριστερά ή ο α' ή ο β', το θέμα είναι να πούμε στο λαό την ουσία, τι φταίει και πόσο θα πληρώνει το κόστος σε βάθος χρόνου».

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget