ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Για την παράδοση από τώρα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων για πρώτη κατοικία στα funds

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την παράδοση από τώρα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων που αφορούν την πρώτη κατοικία στα funds, αναφέρει:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τροποποιώντας σχετικό άρθρο του πολυνομοσχεδίου, που ψήφισε μόλις πριν 10 μέρες, παραδίδει από τώρα τη διαχείριση του συνόλου των κόκκινων δανείων, που αφορούν την πρώτη κατοικία, στα funds, ενώ ένα μέρος τους (δάνεια που αφορούν πρώτη κατοικία μέχρι 140.000 ευρώ) είχε εξαιρεθεί μέχρι το τέλος του 2017. Το βαρέλι δεν έχει πάτο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μέρα με τη μέρα προσθέτει νέους κρίκους στην αλυσίδα της αντιλαϊκής πολιτικής». 
ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Συζητούνται στην Ολομέλεια οι τροπολογίες

Συζητούνται αυτή την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής οι τροπολογίες για το κλείσιμο των αντιλαϊκών «εκκρεμοτήτων» της αξιολόγησης. Οι τροπολογίες ενσωματώθηκαν σε τελείως άσχετο νομοσχέδιο που αφορά διεθνή σύμβαση για τον «Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό» και θα τεθούν σε ψηφοφορία εντός της ημέρας.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, η κυβέρνηση κατέθεσε και την τροπολογία που επιτρέπει την πώληση σε funds των «κόκκινων» δανείων με εγγύηση του δημοσίου.
«Οι αλλαγές είναι πιο πολύ διευκρινιστικές», ισχυρίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θέλοντας να κρύψει ότι με τις πέντε κυβερνητικές τροπολογίες που κατατέθηκαν, τα μέτρα γίνονται ακόμη χειρότερα. «Σήμερα θα τελειώσουμε με το πρώτο σκέλος του αφηγήματος της κυβέρνησης, που ήταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το κλείσιμο της αξιολόγησης και η συμφωνία για το χρέος. Πολλοί παρόλο που είναι πατριώτες δεν το ήθελαν αυτό. Διαψεύσθηκαν όσοι έλεγαν ότι θα είχαμε επώδυνες αλλαγές», είπε. Πρόσθεσε ότι απέτυχε το αφήγημα της ΝΔ ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση και θα πέσει η κυβέρνηση.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι στη συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης θα υπάρχει πρόβλεψη ότι δεν θα ενεργοποιείται ο «δημοσιονομικός κόφτης» αν καταπέσουν δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Για τις διατάξεις που αυστηροποιούν τον «δημοσιονομικό κόφτη» ισχυρίστηκε ότι δεν γίνεται πιο σκληρός, αλλά «διευκρινίζεται ότι όταν θα υπάρχουν δευτερογενείς επιπτώσεις θα συμπεριλαμβάνονται και αυτές».
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ισχυρίστηκε ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν ότι θα υποχωρούσε η κυβέρνηση στο θέμα του ΑΔΜΗΕ, επιδιώκοντας να εμφανίσει καλύτερη αυτή την μορφή ιδιωτικοποίησης σε σχέση με αυτήν που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι από την 1η Ιούλη θα ισχύσουν μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους «συνεπείς» οικιακούς καταναλωτές, όμως αυτό δεν θα φέρει καμία ανακούφιση στα λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος, ισχυρίστηκε ότι με την τροπολογία για το ΕΚΑΣ καλύφθηκε η έλλειψη νομοθετικής κάλυψης ώστε να μην αναζητηθούν αναδρομικά, αποσιωπώντας ότι η μη επιστροφή των αναδρομικών θα φορτωθεί στους υπόλοιπους δικαιούχους.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget