ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ Προετοιμάζουν τα μπλόκα και τον πανελλαδικό συντονισμό

Τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών άρχισαν να βγάζουν από την Πέμπτη 7 Γενάρη οι αγρότες της Καρδίτσας, ενώ εντείνονται σε όλη την Ελλάδα οι προετοιμασίες για την κλιμάκωση και τον πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά.
Απόφαση να βγουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών από την Παρασκευή 15 Γενάρη  πάρθηκε και στη σύσκεψη που οργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας στα Φάρσαλα, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα της περιοχής. 
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και στην Τσαριτσάνη, με τη συμμετοχή των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων της Επαρχίας Ελασσόνας. Αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα με την κατανομή των εξισωτικών αποζημιώσεων για το 2015 στους κτηνοτρόφους, που είτε είναι περικομμένες είτε και δεν δίνονται καθόλου αφού τους εμφανίζουν με εξωγεωργικό εισόδημα, ενώ έχουν ήδη φτάσει τα πρώτα κατασχετήρια για οφειλές αγροτών και κτηνοτρόφων.
Όπως έχει αποφασιστεί από την τελευταία σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, στο δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη θα στηθούν μπλόκα σε όλη τη χώρα.
Σήμερα, Παρασκευή, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον» στα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη». Έως το τέλος της βδομάδας θα συνεδριάσουν τα ΔΣ των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων και θα οριστούν τα σημεία συγκέντρωσης των τρακτέρ στην επαρχία. Συσκέψεις όπου θα ληφθούν ανάλογες αποφάσεις έχουν προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα στις άλλες επαρχίες του Νομού Λάρισας.
Αύριο, Σάββατο, 9 Γενάρη, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί το 10ο Τακτικό Συνέδριο τηςΕνωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ). Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η απολογιστική συνέλευση που θα αποφασίσει και το πρόγραμμα δράσης. Θα ακολουθήσουν εκλογές έως τις 5 το απόγευμα για την ανάδειξη νέου ΔΣ και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.
Οι Ομοσπονδίες των νομών της Θεσσαλίας θα συντονιστούν για να καθοριστούν ο χρόνος, ο τόπος και η μορφή της πανθεσσαλικής κινητοποίησης.

Σε άλλες περιοχές

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης ΑΕ «Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών» (πρώην ΠΕΣ) οργάνωσε, χτες, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», όπου επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών. Ο Σύλλογος διοργανώνει συλλαλητήριο ενάντια στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς την Πέμπτη 14 Γενάρη στις 11 το πρωί στα παλιά διόδια Σελινούντας.
Σύσκεψη μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού Χανίων έγινε την Τρίτη με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, όπου αποφασίστηκε την Πέμπτη 14 Γενάρη στις 11 το πρωί να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις περικοπές στις ενισχύσεις και την Τετάρτη 27 Γενάρη παγχανιώτικο αγροτικό συλλαλητήριο με στόχο την κλιμάκωση σε συνεννόηση με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.
Σύσκεψη στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μπλόκων οργανώνει και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου αύριο Σάββατο 9 Γενάρη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας.
Με το ίδιο θέμα, σύσκεψη διοργανώνει και ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», τη Δευτέρα 11 Γενάρη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της «Βέτλανς» στη Νάουσα.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget