ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Καταγγέλθηκε απόπειρα πραξικοπήματος

Την αποκάλυψη ενός σχεδίου πραξικοπήματος για την ανατροπή της κυβέρνησής του, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της ΒενεζουέλαςΝικολάς Μαδούρο. Οπως κατήγγειλε, το σχέδιο των πραξικοπηματιών επρόκειτο να εκδηλωθεί στις 12 Φλεβάρη και αποκαλύφθηκε χάρη σε πατριώτες στρατιωτικούς και τις υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ έχουν γίνει συλλήψεις αρκετών στρατιωτικών - κυρίως της αεροπορίας - που συμμετείχαν στην απόπειρα. Το σχέδιο που όπως αναφέρουν τα στοιχεία οργανώθηκε με τη συμβολή των ΗΠΑ και της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, περιελάμβανε επίθεση στο προεδρικό μέγαρο, που είχε προγραμματιστεί σύσκεψη όπου θα συμμετείχε και ο Πρόεδρος της χώρας και σε άλλα σημεία της πόλης του Καράκας, υπουργεία, τηλεπικοινωνιακά κέντρα κ.λπ.
Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στην απόπειρα πραξικοπήματος είχαν εμπλακεί μερικοί ανώτεροι αξιωματικοί της αεροπορίας, σμήναρχοι και άλλοι μεσαίοι αξιωματικοί, καθώς και κάποια σημαίνοντα στελέχη της αντιδραστικής αντιπολίτευσης όπως οι Χούλιο Μπόρχες, Μαρίνα Ματσάδο, Αντόνιο Λεντέσμα και ο επιχειρηματίας Παρσιφαλ ντε Σόλα.
Σύμφωνα με τον Μαδούρο βρέθηκαν χάρτες, σχεδιαγράμματα και οπλισμός, ενώ το σχέδιο προέβλεπε μετά την κατάληψη και τις δολοφονίες στο Καράκας, δημιουργία χάους από ομάδες κρούσης που περίμεναν το σύνθημα και ανακήρυξη μεταβατικής κυβέρνησης σύμφωνα με το παράδειγμα του προηγούμενου πραξικοπήματος τον Απρίλη του 2002 κατά του πρώην Προέδρου της χώρας Ούγκο Τσάβες που τερματίστηκε σε δύο μέρες από την ενότητα στρατού και λαού.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
6/2/2015
 -- Καταγγέλλει τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ
12/12/2014
 -- Νομοσχέδιο για επιβολή κυρώσεων στη Βενεζουέλα
27/3/2014
 -- Συνάντηση του ΚΚΕ με Βενεζουελάνους βουλευτές
22/2/2014
 -- Επιτροπή ενάντια στο πραξικόπημα
2/12/2005
 -- Φωνή λαού υπέρ της Μπολιβαριανής διαδικασίας

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget