Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» και τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Αριστοτέλη καλεί τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, τους νέους και τις νέες της περιοχής σε ανυποχώρητο, πολύμορφο αγώνα ενάντια στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός και ταυτόχρονα σε συσπείρωση και πάλη για την ανάκτηση των απωλειών, για την προστασία και ανακούφιση των ανέργων, για την αντιμετώπιση του αντιλαϊκού - αντεργατικού πλαισίου που θα είναι εδώ με όποια συμφωνία κι αν προκύψει από τα παζάρια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους «εταίρους» της στην ΕΕ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Τα χρόνια που πέρασαν σημαδεύτηκαν από την εξέλιξη της επένδυσης εξόρυξης χρυσού από την Ελ. Χρυσός και από τις κινητοποιήσεις κατοίκων ενάντια σ’ αυτήν.
Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στη ''Λαϊκή Συσπείρωση'':
Έγκαιρα έχουν τοποθετηθεί για τις κατά καιρούς επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων στα Μεταλλεία της περιοχής.
Αποκαλύψαμε ότι κανένας δήμος και καμιά αστική κυβέρνηση δεν μπορεί ουσιαστικά να υποχρεώσει το κεφάλαιο να λειτουργήσει με όρους που αντιστρατεύονται το στόχο του: τη διασφάλιση του μέγιστου ποσοστού κέρδους.
Συμβάλλαμε με όλες τις δυνάμεις μας στην ανάπτυξη αγώνων ενάντια και στην σημερινή επένδυση της Ελληνικός Χρυσός, παίρνοντας σαφή απόσταση από ενέργειες που συνειδητά ή όχι λειτουργούν προβοκατόρικα για την εξέλιξη των αγώνων. Δεν μείναμε σε μια περιβαλλοντολογική ανάλυση προσπαθήσαμε να αποκαλύψουμε το κύριο: ποιός κατέχει τη ιδιοκτησία του ορυκτού πλούτου, των δασών και των παραλιών της περιοχής μας.
Προβάλλαμε ότι είναι ανάγκη οι λαϊκές δυνάμεις που δεν συμφωνούν με την επένδυση της Ελλ. Χρυσός, ταυτόχρονα να κτίσουν την δική τους συμμαχία όπου ο εργάτης, ο αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος στον τουρισμό να ζήσουν μαζί σ΄ αυτό τον τόπο.
Συμμαχία που δεν θα έχει ως κριτήριο όχι τον τόπο καταγωγής, άλλα το λαϊκό συμφέρον,.
Σήμερα που η νέα κυβέρνηση μέσα στο αντιλαϊκό πλαίσιο της ΕΕ και με σεβασμό στους θεσμούς της, διαπραγματεύται μια νέα συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει νέα αντιλαϊκά μέτρα, αφού οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν, όπως λέει ο πρωθυπουργός, που είναι υπέρ των σαρωτικών μεταρρυθμίσεων και που ο υπουργός Οικονομικών συμφωνεί με το 70% του Μνημονίου….
Δεν υπάρχει κανένας λόγος οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.
Ο λαός, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν ότι η διέξοδος από τα βάσανα τους θα έρθει από τις διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης με τους  ''εταίρους'' της, που είναι ενταγμένες στα παζάρια και τις αντιθέσεις ανάμεσα σε ισχυρά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κανείς να μην ξεγελαστεί.
Αυτοί που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να έρθουν σε σύγκρουση με πολυεθνικά συμφέροντα και μονοπώλια.
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι νέοι και οι νέες δεν πρέπει να συρθούν σε μια μετωπική αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός που κάτω από την πίεση της μαζικής ανεργίας που μαστίζει τη χώρα μας, οδηγούνται στην ταύτιση με τα συμφέροντα του εργοδότη.
Οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός πρέπει να αντιληφθούν ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να στοιχηθεί κάτω από τη σημαία των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση, τα μονοπώλια και τα άλλα κόμματά τους, θα τρίβουν τα χέρια τους αν η αντιπαράθεση εστιαστεί : απ’ τη μια οι επιτροπές αγώνα και από την άλλη τα σωματεία των εργαζομένων. Ο καθένας αναλαμβάνει και τις ευθύνες που το αναλογούν για τον προσανατολισμό που δίνει στις όποιες κινητοποιήσεις γίνονται.
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι νέοι και οι νέες πρέπει να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους ενάντια στην επένδυση από κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού και προβοκάτσιας.
Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στη ''Λαϊκή Συσπείρωση'' Δ. Αριστοτέλη θα κινηθούν σταθερά και αταλάντευτα στο δρόμο του αγώνα για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, για την ανάκτηση των απωλειών, τη διεκδίκηση πραγματικών αλλαγών και τη διεκδίκηση του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι».