Η οργάνωση της πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς για την απόκρουση των αντιαγροτικών αποφάσεων και μέτρων που λαμβάνονται στο πλαίσιο της ΚΑΠ της ΕΕ θα συζητηθεί στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Σάββατο 14 Φλεβάρη, στις 12.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Στη συνεδρίαση θα επικαιροποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο των αγροτικών αιτημάτων, καθώς νέα αντιαγροτικά μέτρα αρχίζουν να εφαρμόζονται από φέτος - π.χ., φορολογία αγροτών, νέες περικοπές στις επιδοτήσεις, νέοι αποκλεισμοί από τη βασική ενίσχυση κ.ά. - με στόχο να επιταχυνθούν οι ρυθμοί ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών και συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και αγροτοεπιχειρηματιών - καπιταλιστών.
Το συνεπές αγροτικό κίνημα, πιστεύοντας ότι η εναλλαγή στην κυβερνητική εξουσία που έγινε με τις πρόσφατες εκλογές - και με δεδομένο ότι η καταστροφική ΚΑΠ συνεχίζεται - δεν πρόκειται να δώσει συνολική λύση στα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, είναι αποφασισμένο να συνεχίσει στο δρόμο της πάλης. Αλλωστε, η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδωσε το πρώτο δείγμα γραφής για την πολιτική που θα ακολουθήσει, συνυπογράφοντας την απόφαση για παράταση του εμπάργκο της ΕΕ κατά της Ρωσίας μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβρη. Μια απόφαση που σημαίνει ότι και η φετινή ελληνική παραγωγή σε ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, αχλάδια κι άλλα προϊόντα, η οποία, τα τελευταία χρόνια, έχει εξαγωγική κατεύθυνση στη Ρωσία, θα σαπίσει στα χωράφια κι όση πουληθεί στους μεγαλεμπόρους, κάτω από την πίεση που διαμορφώνεται, θα είναι σε εξευτελιστική τιμή.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, που συστάθηκε στη διάρκεια των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων των προηγούμενων ετών κι έχει δώσει σκληρές και πολυήμερες μάχες στα μπλόκα κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.
Να παλέψουν για να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα - π.χ., η φορολόγηση με 13% για το αγροτικό εισόδημα του 2014 - για να καλυφθούν οι απώλειες - π.χ., να επιστραφεί το ποσοστό του 9,5% των επιδοτήσεων του 2014 που περικόπηκε - καθώς επίσης και για την ικανοποίηση των παλιών αιτημάτων όπως: Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, κατάργηση των περιορισμών στις καλλιέργειες και των ποσοστώσεων στην παραγωγή, άμεση καταβολή των επιδοτήσεων, των ενισχύσεων και των επιστροφών ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Πετρελαίου, αντιμετώπιση του προβλήματος των αγροτικών χρεών, αύξηση των ισχνών αγροτικών συντάξεων κ.ά.