Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Φλεβάρη στη Λάρισα η σύσκεψη της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων με τη συμμετοχή εκπροσώπων μπλόκων απ' όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας. Τη σύσκεψη άνοιξε ο Βαγγέλης Μπούτας, εκπρόσωπος του μπλόκου της Νίκαιας, ο οποίος σημείωσε ότι οι αγρότες δεν πρέπει να δείξουν καμία αναμονή για τη νέα κυβέρνηση, χωρίς βιασύνες αλλά με ψυχραιμία και αγωνιστικότητα να συνεχίσουν στο δρόμο του αγώνα που ξέρουν, διεκδικώντας το πλαίσιο αιτημάτων όπως έχει καθοριστεί στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων και επικαιροποιήθηκε με τα νέα προβλήματα που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα.
Στο κάλεσμα της σύσκεψης προς τους αγρότες αναφέρθηκε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, ενώ παρεμβάσεις έκαναν εκπρόσωποι από τα μπλόκα της Μακεδονίας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης και άλλων περιοχών της χώρας. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ο αγωνιστικός εορτασμός του Κιλελέρ να πραγματοποιηθεί στις 15 Μάρτη στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων και να παρθούν όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να είναι μαζικός και αγωνιστικός.
Στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων τονίζεται: «Ξέρουμε ότι πολλοί από εμάς έχουν ήδη μετατρέψει την απελπισία στην οποία τους έσπρωξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σε προσδοκία ή τουλάχιστον αναμονή για μια καλύτερη ζωή από την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση. Εμείς, που βγήκαμε στους δρόμους τα προηγούμενα χρόνια, ξέρουμε ότι η επανάπαυση και η αναμονή είναι χάσιμο χρόνου. Η ελπίδα για την επιβίωσή μας βρίσκεται στην παραπέρα οργάνωση και δική μας δράση. Στον κοινό μας αγώνα με τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, που λίγο - πολύ έχει κάθε οικογένεια στην ύπαιθρο. 
Λέμε καμιά επανάπαυση, καμιά αναμονή, γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση έφυγε, αλλά είναι εδώ η ΕΕ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι έμποροι που μας έχουν χειροδέσει. Σε αυτούς υποχρεωτικά θ΄ απευθυνθούμε και για τη νέα καλλιεργητική χρονιά, αλλά πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να το κάνουμε με τους όρους που υπάρχουν σήμερα. Η κυβέρνηση άλλαξε αλλά δε βλέπουμε ν' αλλάζουν αυτοί οι όροι.
Η νέα κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα ενδιαφερθεί για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο. Ήδη επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας τη Θεσσαλία. Όμως δεν απαρνήθηκε τη νέα ΚΑΠ που ισχύει από φέτος έως το 2020. Προτίμησε να μην αναφερθεί σε αυτήν, γιατί θα την υλοποιήσει όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ οι νέοι κανόνες για τις ενισχύσεις θα οδηγήσουν στην καταστροφή κι άλλους χιλιάδες φτωχούς αγρότες, χωρίς άλλη προοπτική δουλειάς. Η Κυβέρνηση νοιάζεται για ν΄ ανέβει η παραγωγή ορισμένων προϊόντων, κάποιων ν΄ αυξηθούν οι εξαγωγές, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των ενισχύσεων θα πάνε στους λίγους και μεγάλους, στις μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές μονάδες που θα συγκεντρώνουν και την παραγωγή όπως άλλωστε γίνεται ως τώρα (...)
Με την ίδια αγωνιστική διάθεση, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος, καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, να αποκρούσουμε τις αντιαγροτικές αποφάσεις, να βάλουμε φρένο σε σχεδιασμούς για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του εισοδήματος μας, να διεκδικήσουμε λύσεις που θα δώσουν ανάσες στην επιβίωσή μας ως εργαζομένων.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε ενισχύοντας το συντονισμό της δράσης μας, την κοινή πάλη και συμμαχία με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, διεκδικούμε τις απώλειες των τελευταίων ετών και βάζουμε προοπτική να αποτινάξουμε τους εκμεταλλευτές μας που μας απομυζούν, την ΕΕ των μονοπωλίων που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά, συγκεντρώνει την παραγωγή στους λίγους, κάνει ακριβή τη διατροφή του λαού για το κέρδος του καπιταλιστή».
Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρο το κάλεσμα