ΙΡΑΚ Ανακάλυψαν μαζικούς τάφους και υπόγειο δίκτυο τζιχαντιστών στο Σιντζάρ

Από το μαζικό τάφο στην πόλη Σιντζάρ
Δίκτυο 30 έως και 40 τούνελ με καταφύγια και αποθήκες όπλων και πυρομαχικών κάτω από την ιρακινή πόλη Σιντζάρ, την οποία κατέλαβαν τον Αύγουστο του 2014 οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», ώσπου ανακαταλήφθηκε πριν λίγες μέρες από Κούρδους μαχητές «Πεσμεργκά», ανακάλυψαν οι ιρακινές αρχές.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Σάμο Εάντο, διοικητή των Πεσμεργκά στο Σιντζάρ, οι τζιχαντιστές είχαν δημιουργήσει δίκτυο υπόγειων τούνελ που επικοινωνούσαν μεταξύ τους και στα οποία είχαν πρόσβαση δημιουργώντας ανοίγματα σε πατώματα ή τοίχους σπιτιών, προκειμένου να προστατευτούν από αεροπορικές επιδρομές και να εξασφαλίσουν υπογείως την ελεύθερη μετακίνησή τους σε διάφορα σημεία της πόλης.
Σε πολλά από τα τούνελ βρέθηκαν κοιτώνες εξοπλισμένοι με κουβέρτες, μαξιλάρια, ανεμιστήρες, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, δεκάδες αντίτυπα του Κορανίου, εκατοντάδες χάπια σε αντιβιοτικά και παυσίπονα καιδεκάδες αποθήκες αμερικανικών όπλων και πυρομαχικών, αλλά και υλικών για την κατασκευή βομβών.

Μαζικοί τάφοι


Κούρδοι μαχητές και κάτοικοι του Σιντζάρ, διώχνοντας πριν λίγες μέρες τους τζιχαντιστές από την πόλη, ανακάλυψαν παράλληλα δύο μεγάλους μαζικούς τάφους: Έναν 15 χλμ. δυτικά του κέντρου της πόλης, όπου βρίσκονταν οι σοροί 60 ανδρών, γυναικών και παιδιών, και άλλη στο κέντρο του Σιντζάρ όπου βρέθηκαν τα πτώματα 78 ηλικιωμένων γυναικών. Όλα τα θύματα είχαν σφαγιαστεί από τους ισλαμιστές μισθοφόρους της οργάνωσης κατά την περσινή εισβολή τους στην πόλη, κατά την οποία χιλιάδες νεαρά κορίτσια και παιδιά της μειονότητας των Γιαζίντι σκλαβώθηκαν, βιάστηκαν, βασανίστηκαν ή και πουλήθηκαν (εφόσον επιβίωσαν) σαν δούλοι.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget