ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Με μετακινήσεις εκπαιδευτικών από τη διάλυση δομών καλύπτονται τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Με μετακινήσεις εκπαιδευτικών που έχουν ως αποτέλεσμα τη διάλυση δομών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όπως τα ολοήμερα και η παράλληλη στήριξη επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει τα χιλιάδες κενά στα σχολεία όπως καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία  Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το ΠΑΜΕ σε συνάντηση εκπροσώπων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και της Ένωσης Γονέων Δήμου Σαρωνικού με συμβούλους του υπουργείου Παιδείας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα οι τελευταίοι είπαν πως «θα γίνουν άλλες 270 προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών Γενικής Εκπαίδευσης την επόμενη εβδομάδα. Ως προς τις διαθέσιμες πιστώσεις, υπάρχουν μόνο για 524 εκπαιδευτικούς Γενικής Εκπαίδευσης, 29 Ειδικής Αγωγής, 28 μέσω ΕΣΠΑ, 45 για τα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία και 449 για τάξεις υποδοχής».
Mε άλλα λόγια, όπως τονίζει το ΠΑΜΕ, «έγινε λόγος για 1.151 πιστώσεις τη στιγμή που, σύμφωνα με το ίδιο το υπουργείο Παιδείας, τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι 4.000. Το ίδιο το υπουργείο Παιδείας δηλαδή παραδέχεται ότι θα παραμείνουν περίπου 3.000 κενά! Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι πραγματικές ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερες».
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση ενός συμβούλου του υπουργού Παιδείας που είπε πως «μετά από αυτό το κύμα προσλήψεων δεν υπάρχει κανένα δεδομένο για άλλες προσλήψεις», επισημαίνει το ΠΑΜΕ.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει επίσης:
«Τέλος Νοέμβρη και τα χιλιάδες κενά παραμένουν στην Εκπαίδευση! Λίγα σχολεία λειτουργούν με πλήρες πρόγραμμα! Χιλιάδες οικογένειες βλέπουν να παιδιά τους να μην έχουν δάσκαλο και ολοήμερο! Χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί βλέπουν να γίνεται άπιαστο όνειρο η πρόσληψη φέτος (...)
Η κυβέρνηση προχωρά στη διάλυση των δομών του δημόσιου σχολείου για να λύσει όπως - όπως και το ζήτημα των κενών. Αυτό εννοούν με το λεγόμενο "εξ ορθολογισμό του κόστους" της εκπαίδευσης.
Η μέθοδος είναι γνωστή: Διαλύει τα ολοήμερα τμήματα και μεταφέρει εκπαιδευτικούς στο πρωινό ωράριο, μετακινώντας τους πολλές φορές και σε άλλες περιοχές, για να δείξει ότι τα σχολεία λειτουργούν. Έτσι διαλύει κλασικά ολοήμερα, αλλά και ολοήμερα στο πολυδιαφημισμένο "νέο" σχολείο ΕΑΕΠ (Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα), όπου τις μέρες αυτές ειδοποιούνται οι γονείς που δεν εργάζονται και οι δύο να παίρνουν τα παιδιά τους μετά τις 2 μ.μ! Παράλληλα ήδη έχουμε κρούσματα συμπτύξεων τμημάτων σε διάφορες περιοχές. Η παράλληλη στήριξη μετατρέπεται σε περιοδική συνάντηση του εκπαιδευτικού με 2,3,4 ακόμα και 5 παιδιά με ειδικές ανάγκες!
Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Καμία άλλη ανοχή στην παραπέρα υποβάθμιση της παρεχόμενης μόρφωσης στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και στην αδιοριστία των εκπαιδευτικών!
Καλούμε τους συλλόγους γονέων, τα εργατικά σωματεία και όλο το λαό να κάνει δική του υπόθεση το ζήτημα της μόρφωσης των παιδιών μας!
Όλοι στον αγώνα, να απαιτήσουμε εδώ και τώρα να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά και να λειτουργήσουν επιτέλους τα σχολεία.
Τσακίζουν τη ζωή μας, μας ληστεύουν μέσω της φορολογίας, μας θέλουν με τη μαγκούρα στην τάξη, εποφθαλμιούν τα σπίτια μας, στερούν τη μόρφωση στα παιδιά μας! Τέρμα πια! Όλοι στους δρόμους!

Όλοι στη μάχη για την προετοιμασία και την επιτυχία της νέας Γενικής Απεργίας!».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget