ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΔΕΔΥ Προσπάθεια να μπουν εμπόδια στην απεργία

Η αριστερή ΑΝΤΑΡΣΥΑ! ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!
Αποκαλυπτική η στάση των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ πρότειναν με αιχμή το Ασφαλιστικό να αποφασιστεί άμεσα νέα γενική απεργία στις 3 Δεκέμβρη. Επεσήμαναν ότι η δουλειά που προηγήθηκε για την απεργία στις 12 Νοέμβρη, είναι ένα καλό βήμα για παραπέρα κλιμάκωση άμεσα, ώστε η κυβέρνηση να μην έχει «ανάσες», να μη σχεδιάζει και παρεμβαίνει χωρίς να υπάρχει απάντηση από το λαϊκό παράγοντα. Είπαν ακόμα ότι οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου.
Η πρόταση αυτή στηρίχτηκε και από τη «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή». Οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις (ΜΕΤΑ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ), με «προφάσεις εν αμαρτία», ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια γενική απεργία στις 3 Δεκέμβρη και από κοινού με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποφάσισαν γενική απεργία στις 10 ή στις 15 Δεκέμβρη. Ειδικά οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνεχίζοντας τον πόλεμο και τις συκοφαντίες σε βάρος του ΠΑΜΕ, είπαν πως «καταθέτουμε ένσταση για ενδεχόμενη απεργία στις 3 Δεκέμβρη», ότι «δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις», ότι «δεν μπορεί το ΠΑΜΕ να "σκάει" έτσι μια ημερομηνία, άλλον έναν "πυροβολισμό στον αέρα", χωρίς σχέδιο».

Μετά απ' όλα αυτά, επανέφεραν τη γνωστή πρόταση για «48ωρες, 5ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες διαρκείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό». Ανεξάρτητα από το αν η στάση τους δείχνει «τρικυμία εν κρανίω» ή αντι-ΠΑΜΕ τύφλωση, ο καθένας ας βγάλει συμπεράσματα για το ποιοι και πώς βάζουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget