ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΠΑΣ Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ για τα οξυμένα προβλήματα στις σχολές

Κινητοποίηση, την Παρασκευή 27 Νοέμβρη, στις 11.45 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, οργανώνουν οισπουδαστές των ΕΠΑΣ απέναντι στην οξυμένη κατάσταση που βιώνουν στις σχολές τους, αλλά και συνολικότερα στις ζωές τους. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε συνέλευση σπουδαστών των ΕΠΑΣ της Αττικής, το Σάββατο 21 Νοέμβρη.
Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σχολές και τις πρακτικές τους είναι οξυμένα: «Αναγκαζόμαστε να βάζουμε διαρκώς το χέρι στη τσέπη για αναλώσιμα και υλικά, η υλικοτεχνική υποδομή είναι πανάρχαια και τα εξώφυλλα των βιβλίων μας δεν ξέρουμε καν πώς είναι».
Επίσης, θέτουν το ζήτημα των πάσο, τα οποία δεν παίρνουν εδώ και 3 χρόνια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετακινούνται για την παρακολούθηση των μαθημάτων τους στις σχολές. Εκτός από τα ζητήματα της λειτουργίας των σχολών, σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και με το ζήτημα των πρακτικών, καθώς όπως σημειώνουν «κάνουν πολλούς μήνες να μας βρουν πρακτική, και όταν τελικά ξεκινάμε την άσκηση δεν έχει καμιά σχέση με το αντικείμενο σπουδών μας, άλλα στην ουσία δουλεύουμε τζάμπα, καλύπτοντας κενά που υπάρχουν στο μόνιμο προσωπικό».
Με αιχμή τα παραπάνω προβλήματα, οι σπουδαστές καλούν στην κινητοποίηση, τονίζοντας στην ανακοίνωσή τους ότι «όλα τα παραπάνω προβλήματα επηρεάζουν σημαντικά τις σπουδές και τις ζωές μας και μόνο με τους αγώνες μας θα τα κατακτήσουμε».
Τα αιτήματα πάλης των σπουδαστών είναι:

  • Κάλυψη όλων των ειδικοτήτων με αναλώσιμα και υλικοτεχνική υποδομή. Ούτε 1 ευρώ από τις τσέπες μας για στολές και εξοπλισμό.
  • Δωρεάν πάσο για όλους τους σπουδαστές .
  • Να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις για τις πρακτικές πάνω στο αντικείμενο που σπουδάζουμε. Κανένας σπουδαστής εκτός πρακτικής.
  • Κανένας πρακτικάριος χωρίς πλήρη ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να αυξηθεί το μεροκάματο με βάση το κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.
  • Να δοθούν τώρα τα δεδουλευμένα σε όσους σπουδαστές δεν τα έχουν λάβει ακόμα.
  • Να δοθούν άμεσα βιβλία σε όλους τους σπουδαστές.
  • Να δοθεί σε όλους όσους το έχουν ανάγκη το επίδομα σίτισης και στέγασης, ακόμα και στους σπουδαστές που μένουν Αθήνα, γιατί η πείνα δεν κοιτάει τόπο κατοικίας.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget