ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Γ. ΡΙΤΣΟ Πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία των Οργανώσεων ΚΚΕ - ΚΝΕ της Φιλοσοφικής (VIDEO

Διήμερο εκδηλώσεων με αφορμή τα 25 χρόνια από το θάνατο του κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου, που διοργανώνουν οι Οργανώσεις Φιλοσοφικής Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην AULA της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθήνας. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη. 
Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Παναγιώτης Ζουγανέλης εκ μέρους της ΚΟΒ Φιλοσοφικής (δείτε εδώ βίντεο) ενώ ένα σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η κοσμήτορας της Σχολής Ελένη Καραμολέγκου (δείτε εδώ βίντεο).
Στη συνέχεια προβλήθηκαν αποσπάσματα από το βίντεο, για τη ζωή, τη δράση και το έργο του Ρίτσου, που κυκλοφορεί με τα πρακτικά του Συνεδρίου που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του ποιητή και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».
Στη συνέχεια της εκδήλωσης ομιλία έκανε η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ, με θέμα: «Γιάννης Ρίτσος, ο πιο δικός μας ξένος».
Παρεμβάσεις ακόμα έκαναν ο φιλόλογος Χρίστος Τούμπουρος  (δείτε εδώ βίντεο) με θέμα: «Ο Ρίτσος στην εκπαίδευση», η φιλόλογος Χρυσούλα Κάρτσακα, με θέμα:«Γιάννης Ρίτσος: Ερημωμένα χωριά, μια διδακτική πρόταση» (δείτε εδώ βίντεο) , η Άννα Λάζου λέκτορας Φιλοσοφίας του Τμήματος ΦΠΨ με θέμα: «Λογοτεχνική σχέση Ρίτσου - Χικμέτ» (δείτε εδώ βίντεο). Τέλος παρέμβαση έκανε και ο φοιτητής της φιλολογίας, Νίκος Μαρινάκης με θέμα «Τειρεσίας: μια πολυφωνική εξαίρεση» (δείτε εδώ βίντεο).
Το πρόγραμμα της Τετάρτης 25 Νοέμβρη
Στις 12:00 θα γίνει απαγγελία της «Σονάτας του Σεληνόφωτος», θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό αφιέρωμα στο έργο του Γιάννη Ρίτσου με τους ηθοποιούς: Αντωνιέττα Κάρυου, Βενετία Κουνάδη, Κυριάκος Μυστακέλης, Σιλβάνα Σοντίνι, Σπύρος Μπουλής. Ακούγεται ηχογραφημένη η φωνή του Γιάννη Γιαραμαζίδη. Αφήγηση-Απαγγελία: Αυγή Φαρόγιαννη, Σαβίνα Λίτση, Λουκιάννα Καμινάρη
Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με τους: Γαλάτεια Παπαδοπούλου, Νίκος Καλομοίρης, Γεωργία Φιλντίση, Γιώργος Σαραντόπουλος, Λουκιάννα Καμινάρη, Άννα Αναστασοπούλου, Μάρω Χωροπίδου, Ασημίνα Παπαχριστοδούλου, Γιάννης Έρης, Λήδα Ψύλλα. Κείμενο-Σκηνοθεσία: Μαρίνα Ρούσσου, Κυριάκος Μυστακέλης.
(Επιμέλεια αφίσας και προγράμματος: Νότης Λυτσιούλης, Σαβίνα Λίτση. Πορτρέτο Γιάννη Ρίτσου: Σαβίνα Λίτση)
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget