ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Την ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού στα μέσα Δεκέμβρη προτείνει ο Γ. Κατρούγκαλος

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως εισέρχεται η ισοπέδωση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, με την ψήφιση σχετικού νόμου έως τα μέσα του Δεκέμβρη.
Η κυβέρνηση διαμηνύει, πως το θέμα είναι άμεσης προτεραιότητας και προετοιμάζεται ανάλογα, προκειμένου να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος, κάτι που διαφάνηκε στο γεύμα που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρα, όπου εκτιμήθηκε ότι το Ασφαλιστικό είναι το πιο σοβαρό πολιτικό αγκάθι.
Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής για τους άξονες των αντιασφαλιστικών αλλαγών, οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα και αποτελούν πλέον εισήγηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο, με τον υπουργό Εργασίας να προτείνει την ψήφιση τους στα μέσα του Δεκέμβρη.
Ρόλο, στην προσπάθεια να περάσει το Ασφαλιστικό με το λιγότερο δυνατό πολιτικό κόστος, θα αναλάβει και ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ και για το λόγο αυτό έγινε τη Δευτέρα, η ενημέρωση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος από τον υπουργό Εργασίας, όπου βάφτισε ισότητα τη μείωση των συντάξεων.
Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επανέλαβε τους βασικούς άξονες των αλλαγών, που είναι η καθιέρωση μιας «εθνικής σύνταξης» πτωχοκομείου για όλους, που θα εγγυάται το κράτος και θα περιλαμβάνει «ρήτρα ανάπτυξης».
Οι εισφορές θα υπολογίζονται, ανάλογα με το μισθό ή το εισόδημα, και με βάση αυτές θα πρόκειται η «αναλογική σύνταξη» που θα προστίθεται στην «εθνική σύνταξη». Το κράτος δε θα συμμετέχει στο ύψος της «αναλογικής σύνταξης» που θα είναι ανταποδοτική.

Επίσης, θα γίνει επανυπολογισμός των συντάξεων, ενώ ο υπουργός Εργασίας αποφεύγει να δηλώσει, από πιο χρηματικό όριο και κάτω δε θα μειωθούν οι συντάξεις.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget