ΠΑΜΕ: Τα συνδικάτα να αποφασίσουν νέα πανελλαδική απεργία

Πλατύ κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα για να αποφασίσουν νέα πανελλαδική απεργία απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η οποία σε συνεδρίασή της συζήτησε για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, με αιχμή την Κοινωνική Ασφάλιση και τον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί στις 5 Δεκέμβρη.
Ήδη, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ αποφάσισε να διοργανώσει πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας την Πέμπτη 26 Νοέμβρη στις 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.
Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να υπάρξει άμεση απεργιακή απάντηση των συνδικάτων, που θα γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, από τα κάτω, μέσα στους χώρους δουλειάς και θα βγάλει την εργατική τάξη στο προσκήνιο, με αγώνες που δε θα δώσουν περιθώριο στην κυβέρνηση να διαλύσει την Κοινωνική Ασφάλιση.
Τα στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας τόνισε ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό και με όλες τις δυνάμεις, με κέντρο μάχης το συνδικάτο, να σημάνει συναγερμός στους χώρους δουλειάς. Με περιοδείες, συγκεντρώσεις και συζητήσεις στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, να «σηκωθεί κόσμος στο πόδι», να πνεύσει άνεμος αισιοδοξίας, εμπιστοσύνης και πίστης στη δύναμη της εργατικής τάξης, στη δυναμική των αγώνων.
Να μην περάσει το προσκλητήριο της κυβέρνησης για «κοινωνική συναίνεση», γύρω από τους λεγόμενους «εθνικούς στόχους», με την οποία επιχειρεί να πνίξει τις λαϊκές αντιστάσεις και να περάσει την πολιτική της. Αντίθετα, μέσα από την οργάνωση και την προετοιμασία της νέας απεργίας, να δυναμώσει η σύγκρουση με την εργοδοσία στους χώρους δουλειάς, να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, να ενισχυθούν οι αγώνες που γίνονται αυτό το διάστημα και η αλληλεγγύη από σωματεία και μαζικούς φορείς.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας έγινε, επίσης, συζήτηση για τα αποτελέσματα και την πείρα από την απεργία στις 12 Νοέμβρη, με στόχο να αξιοποιηθεί άμεσα μπροστά στη νέα κινητοποίηση, με βασική επιδίωξη να μπούνε νέες δυνάμεις στον αγώνα, να αναλάβουν ευθύνη στην οργάνωσή του.  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget