ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Ομιλία του Ν. Σοφιανού στην εκδήλωση ΚΚΕ - ΚΝΕ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Με μαζική συμμετοχή σπουδαστών, εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση που διοργάνωσαν η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕκαι η Τομεακή Οργάνωση ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, για τις εξελίξεις στα ΤΕΙ και την πρόταση του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Νοέμβρη. 
Στη διάρκεια της παρουσίας του στο ΤΕΙ, ο Νίκος Σοφιανός συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού.
Ο Νίκος Σοφιανός παρουσίασε αναλυτικά την πρόταση του ΚΚΕ για τα ΤΕΙ και τη θέση του στην πολιτική πρόταση εξουσίας, που καταθέτει το Κόμμα στο λαό. Για τα προβλήματα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, τις ευθύνες των φοιτητικών παρατάξεων, αλλά και την ανάγκη ανασυγκρότησης του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, μίλησαν η Ρένα Τηλικίδου, εκπαιδευτικός του ΤΕΙ, και ο Μάριος Ζούρκας από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
Αναδείχτηκε, ότι η θέση του ΚΚΕ είναι τόσο αναγκαία όσο και επίκαιρη. Είναι σύγχρονη, γιατί απαντά στο επίπεδο ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων σήμερα. Απαντά στις εξελίξεις των επιστημονικών αντικειμένων, αλλά και στις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σοφιανός σημείωσε ότι όλες αυτές οι αρνητικές εξελίξεις, στα ΤΕΙ, όπως και η σκληρή καθημερινότητα που αντιμετωπίζει ο λαός μας, έχουν κοινό υπόβαθρο και είναι το σύστημα που ο χαρακτήρας της παραγωγής του στηρίζεται στην κερδοφορία μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών. «Αυτή είναι η ρίζα των προβλημάτων και από αυτήν τη ρίζα δεν έχουμε δικαίωμα να ξεφύγουμε, δεν έχουμε δικαίωμα να το πάρουμε από μπροστά μας», είπε.
Σημείωσε ότι «ο αγώνας και η πάλη για σπουδές σύγχρονες, ενταγμένες σε ένα σύστημα Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης το οποίο δένεται, είναι νύχι - κρέας, με μια άλλη οικονομία, την οικονομία που στο κέντρο της έχει τις ανάγκες του λαού, του τόπου, αυτό το αίτημα, μέσα από την πείρα, που μπορεί να δουλευτεί, μπορεί να αγκαλιάσει σήμερα και να σηματοδοτήσει τους νέους αγώνες που έρχονται. Και αυτοί οι αγώνες θα γίνουν στη βάση του να αντιμετωπίσουμε την οξύτητα των προβλημάτων και των συνεπειών που φέρνει αυτή η πολιτική.
Είναι κρίσιμο σήμερα, οι δυνάμεις της ΚΝΕ, οι δυνάμεις που μαζί με την ΚΝΕ δουλεύουνε μέσα στο ΜΑΣ, να συμβάλουν σε μια αγωνιστική αφύπνιση, να δείξουν δηλαδή ότι οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα και να παλέψουν άμεσα μέτρα για να μπορούν, έστω και με αυτές τις δυσκολίες, να λειτουργήσουν οι σχολές και να παλέψουν για άμεσα μέτρα για τη σίτιση, τη στέγαση, τη μεταφορά, αλλά και να ωριμάζουν στη σκέψη του σπουδαστή ότι δεν είναι η επιστήμη μας, μια στενά ειδικευμένη διαδικασία, που θα μας δώσει την ικανότητα να χειριστούμε κάτι. Επιστήμη σημαίνει ολοκληρωμένη γνώση πάνω στο επιστημονικό αντικείμενο, τη διεκδικούμε αυτή τη γνώση, και θεωρούμε ότι η πρόταση του Κόμματός μας απαντάει και στο παρόν, αλλά και στην άμεση προοπτική που μπορεί να έχει ο λαός μας, ακολουθώντας το δρόμο της ανατροπής, το δρόμο της ρήξης με το κεφάλαιο και την εξουσία του».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget