ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Προκλητικοί οι χρυσαυγίτες απέναντι σε μάρτυρα κατηγορίας

Τρέμοντας και κλαίγοντας βγήκε χτες από την αίθουσα, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η αυτόπτης μάρτυρας Δ. Ζώρζου, η οποία τόλμησε (!) να αναγνωρίσει στο σωματότυπό του κατηγορούμενου χρυσαυγίτη Ι. Καζαντζόγλου, τον συνοδηγό του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά. «Αφήστε με να βγω έξω και να της δείξω εγώ», υποστηρίζουν όσοι ήταν κοντά, ότι φώναξε ο εν λόγω, με επιθετικές διαθέσεις προς τη μάρτυρα.
Η πρόεδρος τη ρώτησε αν αναγνωρίζει το συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά στο αυτοκίνητο, με το οποίο έφτασε στον τόπο της δολοφονίας.
Μάρτυρας: Είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά.
Πρόεδρος: Είστε απόλυτα σίγουρη;
Μάρτυρας: Απόλυτα ασφαλής δεν είμαι, αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός.
Καζαντζόγλου: (όρθιος καθ' υπόδειξη της προέδρου) Κοίταξέ με καλά, με θυμάσαι από εκείνο το βράδυ;
Μάρτυρας: Ναι.
Ο κατηγορούμενος με έντονες κινήσεις και με το συγκατηγορούμενό του, που βρίσκονταν δίπλα, να τον κρατά από το χέρι για να το συγκρατήσει, φέρεται να είπε: «Αφήστε με να βγω έξω και θα της δείξω εγώ...».
Η μάρτυρας ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή και κλαίγοντας βγήκε έξω. «Φασίστες δε θα την τρομοκρατήσετε», φώναζαν από το ακροατήριο.
Να τονιστεί, ότι η αυτόπτης μάρτυρας στην επανάληψη της διαδικασίας κατήγγειλε στο δικαστήριο: «Καθ' όλη τη διάρκεια της κατάθεσής μου, ακούω από τα δεξιά μου (σ.σ: υπερασπιστές), "είναι βαλτή", "είναι βαλτή". Μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαρτύρων στον Τύπο και τις καταθέσεις μου, δέχομαι βουβά τηλεφωνήματα (...), υπάρχει ένας κίνδυνος γενικότερα».
Ο συνήγορος του χρυσαυγίτη Ι. Καζαντζόγλου, διέψευσε ότι απειλήθηκε η μάρτυρας, λέγοντας ότι «τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βυσσοδομούν» εναντίον του πελάτη του... Νωρίτερα, απειλές ότι θα της σπάσουν τη μηχανή, δέχθηκε από τους υπερασπιστές, φωτορεπόρτερ που προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της.
Προσπάθησαν να καθυστερήσουν μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο
«Τίποτε δε διήρκεσε πολύ, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Τρεις (σ.σ. χρυσαυγίτες) χτυπούσαν έναν (σ.σ. τον Παύλο Φύσσα). Κάποια στιγμή αυτοί φεύγουν, τα παιδιά τα χτυπημένα ήταν ζαλισμένα, δεν ήταν σε θέση να φύγουν. Έχουν μείνει τρία παιδιά, έναν από τους δύο, τον είχε πιάσει κάποιος και τον χτυπούσε πάνω σε μια βιτρίνα. Πλησίασαν τον Παύλο από πίσω και τον χτύπησαν, γυρνάει προς το μέρος τους, έρχονται κι άλλοι δέκα (σ.σ. χρυσαυγίτες) και ξεκινάνε και χτυπάνε και τους τρεις. Εκείνη τη στιγμή μπαίνει ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Ξαφνιαστήκαμε, όπως και τα τρία παιδιά. Δεν κινούνταν αμάξια. Σταμάτησε ακριβώς δίπλα στα τρία παιδιά. Γύρισαν προς το αυτοκίνητο. Άρχισαν να απομακρύνονται αυτοί που χτυπούσαν, κι έμειναν δυο -τρεις. Κάποιοι στάθηκαν απέναντι μαζί με τους υπόλοιπους και 2-3 στάθηκαν πίσω από τον Παύλο. Θεώρησα ότι το αυτοκίνητο ήταν ασφαλίτικο».
Πρόεδρος: Πόσοι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο;
Μάρτυρας: Ακόμα δεν είχα δει. Βλέπουμε έναν να βγαίνει από το αυτοκίνητο (σ.σ. ο δολοφόνος χρυσαυγίτης Ρουπακιάς). Ο Παύλος γύρισε να κοιτάξει. Ο οδηγός που βγήκε κάνει δύο-τρία βήματα, πλησιάζει τον Παύλο και τον παίρνει αγκαλιά. Δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Παύλος, ήταν πολύ κοντά. Είδα μόνο δύο κινήσεις του χεριού του οδηγού του αυτοκινήτου, οι άλλοι τρεις του είχαν κάνει έναν κλοιό. Ο οδηγός γύρισε και προσπάθησε να μπει ξανά μέσα στο αυτοκίνητο. Εκείνη την ώρα, φωνάζει ο Παύλος «με μαχαίρωσε». Τότε καταλάβαμε, πόσο σοβαρό ήταν αυτό που είχε γίνει.
Αυτά είπε στην κατάθεσή της η αυτόπτης μάρτυρας Δ. Ζώρζου και ήταν κατηγορηματική στην περιγραφή της, για το οργανωμένο της επίθεσης. «Τρεις χτυπούσαν έναν», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στην τελική επίθεση, που δέχτηκαν λίγο πριν τη δολοφονία ο αντιφασίστας μουσικός και δύο φίλοι του, από τουλάχιστον δώδεκα χρυσαυγίτες. Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα Σ. Κωσταρέλου, είπε «έγιναν δύο επιθέσεις (...) Νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο. Προσπάθησαν να καθυστερήσουν, με τα χτυπήματα, μέχρι να έλθει το αυτοκίνητο».
Περιγράφοντας το τάγμα εφόδου νωρίτερα, η μάρτυρας είπε, για τα 20 με 30 άτομα στο δικαστήριο ότι φορούσαν ρούχα παραλλαγής, μαύρες μπλούζες και δύο -τρεις κρατούσαν σίγουρα ρόπαλα. «Μου πήγε το μυαλό ότι ήταν χρυσαυγίτες», είπε και σε άλλο σημείο, πρόσθεσε: «Τον Παύλο Φύσσα και τους φίλους του, τους χτυπούσαν με κράνη, με χέρια κι ένας σίγουρα με ρόπαλο».
Στις ερωτήσεις του δικαστηρίου για τη δομή και την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής, η φοιτήτρια αυτόπτης μάρτυρας απάντησε ότι ο πυρηνάρχης διοικεί τις τοπικές οργανώσεις. Όταν ρωτήθηκε που το ξέρει, απάντησε ότι «από τα 17 μου ήξερα τι είναι Χρυσή Αυγή, ότι είναι απλά νεοναζί...».
Πρόεδρος: Τι είναι ο περιφερειάρχης;
Μάρτυρας: Μαθαίνει τι γίνεται από τους πυρηνάρχες και μεταβιβάζει στη Βουλή.
Πρόεδρος: Είναι βουλευτής ο περιφερειάρχης;
Μάρτυρας: Ναι.
Πρόεδρος: Υπάρχει αρχηγός, επικεφαλής;
Μάρτυς: Ναι, στη Χρυσή Αυγή ο Μιχαλολιάκος.
Πρόεδρος: Πώς δίνονται οι εντολές;

Μάρτυρας: Από τον αρχηγό και προς τα κάτω.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget