ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ Προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ από τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Την προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ, ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης και του περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης που επιχειρείται από τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, με πρόφαση τη δήθεν παράνομη αφισοκόλληση από το ΚΚΕ, αλλά και από άλλους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, κατήγγειλε η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μέσα από συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη.

Τα στελέχη του ΚΚΕ απαίτησαν την άμεση απόσυρση της μήνυσης κατά της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας που έχει καταθέσει ο Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και την ανάκληση - ακύρωση όλων των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν τα πρόστιμα για αφισοκόλληση.
Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης επέβαλε αλλεπάλληλα πρόστιμα ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ στο ΚΚΕ, για «παράνομη» αφισοκόλληση για εκδηλώσεις όπως το κεντρικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, η μεγάλη εκδήλωση για τον Μπ. Μπρέχτ, για τις κεντρικές πολιτικές εκδηλώσεις με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ.ά. Για την επιβολή των προστίμων, αξιοποιείται ο νόμος 2946/2001, ο οποίος αφορά στην υπαίθρια διαφήμιση και στο άρθρο 1 προσδιορίζει ότι αφορά αποκλειστικά προβολή και προώθηση εμπορικών και επαγγελματικών σκοπών. Και σε όλες τις εισηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επιβολή προστίμων το ΚΚΕ χαρακτηρίζεται ως εταιρεία.
Επίσης η διοίκηση του Δήμου έστειλε και αναφορά στον εισαγγελέα με την προφανή επιδίωξη της άσκησης ποινικών διώξεων. Στο πλαίσιο αυτό διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση και στάλθηκε κλήση προς "τον εκπρόσωπο - διαχειριστή" της Κομματικής Οργάνωσης προκειμένου να "δώσει εξηγήσεις κατόπιν μήνυσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, σχετικά με την ανάρτηση αφισών".
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ο Γιάννης Δελής, βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος.
Ο Ζήσης Λυμπερίδης προειδοποίησε τη διοίκηση του δήμου και το δήμαρχο ότι όσα πρόστιμα και να βάζει, όσες μηνύσεις και να καταθέτει, ποινικοποιώντας στην πραγματικότητα την πολιτική δράση, το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμορφωθεί προς τα υποδείξεις.
Σε ό,τι αφορά το ποιος πραγματικά είναι ο στόχος αυτών των ενεργειών του δήμου, είπε πως «πραγματικά είναι άξιο απορίας ...ποιος πραγματικά είναι ο στόχος τους. Να φιμώσουν το ΚΚΕ; Ξέρουν πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Να το πιέσουν οικονομικά, βάζοντάς του εξωπραγματικά πρόστιμα; Τον ενημερώνουμε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις μάς πεισμώνουν περισσότερο».
Πρόσθεσε πως ο κ. Μπουτάρης «έχει διαλέξει προ πολλού με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει. Με τους επιχειρηματίες και τα συμφέροντά τους, την άρχουσα τάξη, το Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, το baner του οποίου κρέμεται έξω από το Δημαρχείο για τα 100 χρόνια του ΣΒΒΕ και όπως φαίνεται δεν τον ενοχλεί καθόλου. Αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετεί και αυτή του η επιλογή είναι που τον οδηγεί στην ένταση του αυταρχισμού, στην προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης, της παρεμπόδισης ενημέρωσης του λαού με τις θέσεις του ΚΚΕ. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Γνωρίζει και ο ίδιος όπως γνωρίζουν πολύ καλά και οι όμοιοί του πως μόνο το ΚΚΕ μπορεί να σταθεί εμπόδιο και να ανατρέψει τα σχέδιά τους. Σχέδια και αποφάσεις που κατεδαφίζουν ό,τι μέχρι τώρα έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με τους αγώνες και τις θυσίες τους».
Τέλος, ο Ζήσης Λυμπερίδης σημείωσε πως αυτού του είδους οι αποφάσεις δεν στοχεύουν μόνο ενάντια στο ΚΚΕ. Στοχεύουν ενάντια σε οποιονδήποτε αγωνίζεται και παλεύει την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι αποφάσεις άκρως αντιδημοκρατικές, θυμίζουν μαύρες εποχές. Τόνισε ότι συνυπεύθυνες είναι και οι παρατάξεις που έχουν συμφωνήσει και ψηφίσει αυτά τα πρόστιμα, αλλά και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που διατηρεί το πλαίσιο για να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις.
Ο Γιάννης Δελής αναφέρθηκε στην αφοσίωση και συνέπεια στα συμφέροντα της τάξης των καπιταλιστών που αποδεικνύεται μέσα από τις αποφάσεις της διοίκησης του δήμου και «τα έργα και οι ημέρες» της τα τελευταία 5 χρόνια.
Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στο νομικό σκέλος, τονίζοντας ότι «επανειλημμένα έχει κριθεί με νομολογίες του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ότι το πεδίο εφαρμογής του νόμου 2946/2001 και των συγκεκριμένων διατάξεων έχει να κάνει αποκλειστικά με εμπορική - επιχειρηματική δραστηριότητα».
Πρόσθεσε ότι στις 17 Δεκέμβρη θα συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε το ΚΚΕ στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, για την ακύρωση των προστίμων.
Στην εισήγηση ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος, τόνισε:
«Να ευχαριστήσουμε όσα ΜΜΕ ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ για τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ και ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης και του περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης που επιχειρείται από τη διοίκηση του Δ. Θεσσαλονίκης, με πρόφαση από την πλευρά της την παράνομη -όπως ονομάζουν- αφισοκόλληση από το ΚΚΕ, αλλά και από άλλους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος.
Φαίνεται πως ο κ. Μπουτάρης, και η διοίκηση του Δ. Θεσσαλονίκης, έχει εντοπίσει την αιτία των προβλημάτων που μαστίζουν την πόλη της Θεσσαλονίκης και έχει στοχοποιήσει γι’ αυτό το ΚΚΕ.
ΤΟΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ: Το ΚΚΕ 100 χρόνια τώρα δεν έχει κάνει ούτε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Ακόμα και στις πιο μαύρες μέρες των διώξεων και της παρανομίας, το ΚΚΕ δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να προσπαθεί να έρθει σε επαφή με όλους όσοι χτυπιούνταν από τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που εφάρμοζαν αυτοί που σήμερα ο κ. Μπουτάρης είναι εκφραστής των συμφερόντων τους και ομοτράπεζός τους.
Το ΚΚΕ δεν έκανε πίσω ούτε και όταν μέλη και στελέχη του καταδικάζονταν σε θάνατο και εκτελούνταν γιατί διέδιδαν τις ιδέες τους.
Γι’ αυτό όσα πρόστιμα και να βάζει ο κ. Μπουτάρης, όσες μηνύσεις και να καταθέτει ποινικοποιώντας στην πραγματικότητα την πολιτική δράση, δεν πρόκειται να συμμορφωθούμε προς τα υποδείξεις.
Και πραγματικά είναι άξιο απορίας …ποιος πραγματικά είναι ο στόχος τους. Να φιμώσουν το ΚΚΕ; Ξέρουν πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει.
Να το πιέσουν οικονομικά, βάζοντας του εξωπραγματικά πρόστιμα; Τον ενημερώνουμε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις μάς πεισμώνουν περισσότερο. Τα μέλη, οι φίλοι, οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, αλλά και απλοί άνθρωποι που μπορεί να μην ανήκουν στο ΚΚΕ όμως δέχονται πως είναι ένα κόμμα που είναι μπροστάρης στους αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού, το στηρίζουν οικονομικά και με μεγαλύτερο πείσμα δίνουν τη μάχη για την οικονομική αυτοτέλειά του παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της όξυνσης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.
Τελικά, ο κ. Μπουτάρης έχει επιλέξει το δρόμο της εξυπηρέτησης συμφερόντων που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων της πόλης μας. Έχει διαλέξει προ πολλού με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει. Με τους επιχειρηματίες και τα συμφέροντά τους, την άρχουσα τάξη, το Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας. Αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετεί και αυτή του η επιλογή είναι που τον οδηγεί στην ένταση του αυταρχισμού, την προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης, της παρεμπόδισης ενημέρωσης του λαού με τις θέσεις του ΚΚΕ. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Γνωρίζει και ο ίδιος, όπως γνωρίζουν πολύ καλά και οι όμοιοί του, πως μόνο το ΚΚΕ μπορεί να σταθεί εμπόδιο και να ανατρέψει τα σχέδιά τους. Σχέδια και αποφάσεις που κατεδαφίζουν ό,τι μέχρι τώρα έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με τους αγώνες και τις θυσίες τους.
Βλέπετε, αυτοί οι αγώνες δεν χωράνε στα διάφορα πάρτι του κ. Μπουτάρη, δεν έχουν καμία σχέση με τα εξώφυλλα των ιλουστρασιόν περιοδικών, με τις δεξιώσεις μαζί με τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ, που δολοφονούν τους λαούς, που γεμίζουν πνιγμένα παιδιά τις θάλασσες και δολοφονημένους από τους συνδαιτυμόνες του κ. Μπουτάρη.
Οι πρωταγωνιστές αυτών των αγώνων δεν δίνουν συνεντεύξεις στα διάφορα περιοδικά ποικίλης ύλης με τα μπουρνούζια τους και τα βραχιόλια τους. Βρίσκονται στο δρόμο με τα μουτζουρωμένα ρούχα της δουλειάς και αγωνίζονται για το ψωμί τους, αγωνίζονται για να αλλάξουν τον κόσμο, το δικό τους και των παιδιών τους. Για να απαλλαγεί μια και καλή ο κόσμος από αυτούς που καρπώνονται τον ιδρώτα τους και ό,τι παράγουν.
Γι’ αυτό και ο κ. Μπουτάρης εχθρεύεται ό,τι δεν χωράει στα δικά τους κανάλια, ό,τι βρίσκεται απέναντί τους. Είτε αυτό είναι κόμμα, ταξικό εργατικό κίνημα, κίνημα ειρήνης, γυναικείο κίνημα.
Ακόμη και στον πολιτισμό βάζει πρόστιμο ο κ. Μπουτάρης. Αλήθεια, τόσο πολύ τους ενοχλεί ο Μπρεχτ, ώστε να βάζει πρόστιμο για την εκδήλωση της ΚΟ Κ. Μακεδονίας που έγινε στη Θεσσαλονίκη προς τιμήν του; 
Του θυμίζουμε ότι σε προηγούμενες εποχές κάποιοι επίσης κυνηγούσαν τον Μπρεχτ και έκαιγαν τα βιβλία του. Φαίνεται πως τα λόγια του κ. Μπουτάρη και οι λεονταρισμοί του απέναντι στην εγκληματική - ναζιστική Χρυσή Αυγή απέχουν κατά πολύ από τις πράξεις του και σε αυτό το ζήτημα.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της μήνυσης κατά της ΚΟ Κ. Μακεδονίας που έχει καταθέσει ο κ. Μπουτάρης για παράνομη αφισοκόλληση. Απαιτούμε επίσης την ανάκληση - ακύρωση όλων των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν στα πρόστιμα για αφισοκόλληση ύψους χιλιάδων ευρώ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Δημοτικό Συμβούλιο βάζει πρόστιμα σε πολιτικά κόμματα, με ιδιαίτερη επιμονή στο ΚΚΕ. Αντίθετα, μιλάμε για φάμπρικα προστίμων τα τελευταία χρόνια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλες τις εισηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επιβολή προστίμων, το ΚΚΕ θεωρείται ως εταιρεία. Δεν είναι τυχαίο αυτό αφού ο νόμος (άρθρο 1) κάνει λόγο για απαγόρευση μηνυμάτων προώθησης εμπορικών και επαγγελματικών σκοπών ή άλλων συναφών δραστηριοτήτων. Ας το ξεκαθαρίσουμε: Το ΚΚΕ δεν είναι εταιρεία, είναι πολιτικό κόμμα. Οι αφίσες του ΚΚΕ δεν διαφημίζουν κανένα εμπορικό προϊόν, αλλά είναι κάλεσμα σε πολιτική και κοινωνική δράση.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις εισηγήσεις της διοίκησης και παρά την επίκληση πολλών άρθρων του νόμου, το πρώτο άρθρο του νόμου που ορίζει την υπαίθρια διαφήμιση λείπει από αυτές. Βολεύει φαίνεται αυτό για να μπορεί η διοίκηση να ερμηνεύει όπως αυτή θέλει και να χαρατσώνει όποιον θέλει επιλεκτικά!
Ρωτάμε: Πώς μπορεί να ενημερωθεί ο λαός της πόλης μας για την πολιτική δραστηριότητα του ΚΚΕ. Στους χώρους και τα ταμπλό που δεν υπάρχουν; Μέσω της δημοτικής τηλεόρασης και του δημοτικού ραδιοφώνου που μας καλεί μόνο πριν από εκλογές, μόνο δηλαδή τότε που είναι υποχρεωμένα από το νόμο να μας καλέσουν; Ή μέσω ιδιωτικών διαφημιστικών εταιρειών;
Προφανώς και η φάμπρικα των προστίμων στοχεύει στο χτύπημα του ΚΚΕ. Είναι προσπάθεια φίμωσης της φωνής του γιατί προφανώς η διοίκηση του δήμου δεν συμφωνεί με την πολιτική του, με το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Θέλει να σιωπήσει και να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, μέρος της οποίας υλοποιείται και εφαρμόζεται και από τη διοίκηση του δήμου. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η φάμπρικα προστίμων παρατηρείται μόνο στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Αυτού του είδους οι αποφάσεις δεν στοχεύουν μόνο ενάντια στο ΚΚΕ. Στοχεύουν ενάντια σε οποιονδήποτε αγωνίζεται και παλεύει την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι αποφάσεις άκρως αντιδημοκρατικές, θυμίζουν μαύρες εποχές. Είναι προσχηματική η επιχειρηματολογία περί καθαριότητας, νομιμότητας κλπ…
Απαιτούμε να σταματήσει η φάμπρικα των προστίμων σε πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών των πολιτικών και κοινωνικών φορέων.
Σας δηλώνουμε ότι τέτοιες κινήσεις δεν μας τρομοκρατούν και δεν πρόκειται να σταματήσουν την πολιτική δράση του ΚΚΕ».

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΛΗ 


Στην εισήγησή του ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, τόνισε:
«Είναι αλήθεια πως ποτέ ο κ. Μπουτάρης δεν έκρυψε την ταυτότητά του.
Φυσικό μέλος της αστικής τάξης και συγκεκριμένα των μεγαλοεπιχειρηματιών την υπηρετεί με ταξική προσήλωση συμμετέχοντας στις ενώσεις της, όπως π.χ. ο ΣΕΒ.
Από το 2011 και από τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, στην οποία εκλέχτηκε, ούτε στιγμή δεν έπαψε να δείχνει την ίδια αφοσίωση και συνέπεια στα συμφέροντα της τάξης των καπιταλιστών όπου ανήκει, όπως αποτυπώνονται συνεχώς στις αποφάσεις της διοίκησής του.
Διαθέτοντας, λοιπόν, ο κ. Μπουτάρης την ταξική συνείδηση του καπιταλιστή, γνωρίζει πολύ καλά να ξεχωρίζει τον πραγματικό του αντίπαλο, το εργατικό - λαϊκό κίνημα και την πρωτοπορία του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, που ακούραστα δουλεύει μέρα νύχτα για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Αυτό είναι και το πραγματικό κίνητρο της μήνυσης Μπουτάρη ενάντια στο ΚΚΕ για αφισοκόλληση, μήνυση που πάει ένα βήμα παραπέρα από τα πρόστιμα των χιλιάδων ευρώ που επανειλημμένα επέβαλε η διοίκησή του στο ΚΚΕ με πρόσχημα την καθαριότητα και ευταξία της πόλης. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να θεωρεί ρύπανση τις αφίσες στις λαμαρίνες του Μετρό που αφορούσαν στη μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ για τον Μπρεχτ.
Αλήθεια, για ποια καθαριότητα στην πόλη μιλάει ο κ. Μπουτάρης;
Δεν βλέπει ότι και επί δικής του δημαρχίας η Θεσσαλονίκη παραμένει μια βρώμικη πόλη, με κάδους απορριμάτων χαλασμένους να ξεχειλίζουν από σκουπίδια;
Κι όλα αυτά ενώ από τα ανταποδοτικά χαράτσια καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού εισέπραξε από το λαό της Θεσσαλονίκης στη δική του πενταετία πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ!
Την ίδια στιγμή είδαμε μεγάλο επιχειρηματία να διεισδύει στο Μηχανουργείο του Δήμου με τις ευλογίες του Μπουτάρη και να κάνει μπίζνες με τα χρήματα των δημοτών και την εργασία των δημοτικών υπαλλήλων. Είδαμε το Ίδρυμα Νιάρχου να αναλαμβάνει τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες για να τις αναπτύξει προσδοκώντας οικονομικά και ιδεολογικά οφέλη.
Είδαμε την Υπηρεσία Πρασίνου να παραδίδεται ολοκληρωτικά στα χέρια ιδιωτών και το σύνολο του τεχνικού προγράμματος του δήμου να εκτελείται από τους εργολάβους που έχουν περικυκλώσει το δήμο ανταποκρινόμενοι στο ζεστό του κάλεσμα.
Δεν είναι αυτός που καμαρώνει γιατί επί δικής του δημαρχίας οι εργαζόμενοι του δήμου μειώθηκαν από 5.000 σε 3.500 κι έτσι ολόκληρες υπηρεσίες όπως η καθαριότητα και πολλές κοινωνικές δομές να στηρίζονται πλέον ουσιαστικά σε εργαζόμενους με 2μηνα, 5μηνα ή 8μηνα προγράμματα, που μοιράζουν δίκαια τη φτώχεια, έτσι που η καθαριότητα της πόλης να εξαρτάται κυριολεκτικά από το πότε και πόσους 8μηνους ή 5μηνους εργαζόμενους θα δεήσει η εκάστοτε κυβέρνηση να προσλάβει;
Ένθερμος θιασώτης και υποστηρικτής της πολιτικής των μνημονίων όλων των κυβερνήσεων, σταθερός οπαδός της στρατηγικής της ΕΕ που υπηρετεί με χίλιους τρόπους τις ανάγκες του κεφαλαίου, πάντα συνεργάτης πιστός όλων των κυβερνήσεων, έτρεξε από τους πρώτους να παραδώσει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Θεσσαλονίκης -κοντά 11 εκατομμύρια- για πληρωθούν οι δανειστές από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα φόρτωσε στο δήμο δάνειο 9 εκατ. ευρώ με ενέχυρο τα δημοτικά τέλη!
Τι κι αν τα σχολεία παραμένουν ασυντήρητα και δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν ούτε τα καθαριστικά για τη στοιχειώδη υγιεινή; Προέχει για τον κ. Μπουτάρη το "εθνικό συμφέρον", δηλαδή το συμφέρον της τάξης του, ενώ οι ανάγκες των εργαζομένων μπορούν να περιμένουν.
Το μαρτυράνε "τα έργα και οι ημέρες" του τα τελευταία 5 χρόνια.
Τι καλό είδαν οι άνεργοι από τον Μπουτάρη; Μήπως τους απάλλαξε από τα δημοτικά τέλη; Μήπως έπαψε να τους ζητά χρήματα για τις δημοτικές υπηρεσίες; Μήπως τον είδαν δίπλα τους στους αγώνες τους για δουλειά με δικαιώματα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική;
Τι καλό είδαν οι λαϊκές οικογένειες, οι γυναίκες που τρέχουν με την ψυχή στο στόμα για τον παιδικό σταθμό και για τη φροντίδα των γερόντων;
Τι καλό είδαν οι μικρομαγαζάτορες παρά μόνο τα χαράτσια και από το δήμο και το κυνηγητό για τις ταμπέλες των μαγαζιών τους:
Τι καλό είδε η νεολαία παρά μόνο φιέστες και πανηγυράκια για την ευρωπαϊκή ιδέα και εκδηλώσεις για τη νεανική επιχειρηματικότητα, όταν την ίδια στιγμή βάζουν λουκέτο κατά χιλιάδες τα μικρομάγαζα κάτω από την πίεση των πολυκαταστημάτων που και ο Μπουτάρης ενισχύει με την πολιτική του, όπως με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας;
Με οδηγό την ανταποδοτικότητα, ιερή αγελάδα της ΕΕ και των κυβερνήσεών της -που γνωρίζει την αποθέωση από τη διοίκηση Μπουτάρη- δεν έμεινε ίχνος δημοτικής υπηρεσίας που να παρέχεται δωρεάν. Έτσι τα τροφεία στους Δημοτικούς Σταθμούς ζουν και βασιλεύουν και συναγωνίζονται σ’ αυτό τους ιδιωτικούς, αφήνοντας απέξω χιλιάδες παιδιά των λαϊκών οικογενειών, τα εισιτήρια για κάθε αθλητική υποδομή του δήμου είναι πια καθεστώς, ενώ οι συνδρομές για τις πολιτιστικές δημοτικές υποδομές δεν ξεχωρίζουν από αυτές των ιδιωτικών.
Ποια είναι η μόνη δύναμη που αντιστέκεται και αντιπαρατίθεται επί της ουσίας με την πολιτική Μπουτάρη που υλοποιεί τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ , του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους;
Είναι το ΚΚΕ, οι εκλεγμένοι κομμουνιστές στο δήμο και γι' αυτό ακριβώς ο κ. Μπουτάρης ποινικοποιεί τη δράση τους.
Ματαιοπονεί όμως, γιατί η δράση του ΚΚΕ θα συνεχίσει ακόμα πιο δυνατή».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget