ΡΩΣΙΑ Η Τουρκία σκόπιμα οδηγεί τις σχέσεις μας σε αδιέξοδο, δηλώνει ο Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως, κατά την άποψη της Μόσχας, η Τουρκία προσπαθεί σκόπιμα να οδηγήσει τις σχέσεις Μόσχας - Άγκυρας σε αδιέξοδο.
«Φαίνεται πως η τουρκική ηγεσία σκόπιμα οδηγεί τις σχέσεις (Ρωσίας - Τουρκίας) σε αδιέξοδο», είπε ο Πούτιν στο Κρεμλίνο σε μια τελετή για την παραλαβή διαπιστευτηρίων πρεσβευτών.
Ο Πούτιν πρόσθεσε πως η Μόσχα περιμένει ακόμη μια συγγνώμη από την Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού ή μια προσφορά αποζημιώσεων για τις ζημιές.

«Λογική απάντηση» περιμένει το Κρεμλίνο

Νωρίτερα το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι περιμένει μια λογική απάντηση από την Τουρκία σχετικά με το λόγο για τον οποίο κατέρριψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ένα ρωσικό αεροσκάφος, προσθέτοντας ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας ούτε την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από τη χώρα αυτή.
«Εξακολουθούμε να αναμένουμε μια εξήγηση, μια ρεαλιστική εξήγηση από την τουρκική πλευρά», δήλωσε οΝτμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τους ελέγχους του στα γεωργικά προϊόντα και τα τρόφιμα που εισάγονται από την Τουρκία.

«Δεν επιβάλλουμε εμπάργκο», τόνισε παρ' όλα αυτά ο Πεσκόφ. «Οι περιορισμοί αυτοί επιβάλλονται εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου από διάφορες μορφές εξτρεμισμού. Φυσικά λαμβάνονται επιπλέον μέτρα ελέγχου. Αυτό είναι μάλλον φυσικό, κυρίως αν λάβει κανείς υπόψη του τις απρόβλεπτες ενέργειες της Τουρκίας», εξήγησε ο ίδιος.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget