ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΑΜΠΑΣ Κροκοδείλια δάκρυα για το Παλαιστινιακό από τον Έλληνα πρωθυπουργό

Mε μια επίσκεψη στην Παλαιστίνη προσπάθησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας να ξεπλύνει τις ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ενισχύει την πολιτική, οικονομική, και στρατιωτική συνεργασία με ένα κράτος – δολοφόνο όπως το Ισραήλ.
Ένα 24ωρο μετά την συνάντηση με τον ισραηλινό ομόλογο του Μπ. Νετανιάχου, ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε στη Ραμάλα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. «Η Ελλάδα στήριξε και ενεργά στηρίζει, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε άλλα διεθνή fora, τη λύση των δύο κρατών, όσον αφορά στο παλαιστινιακό ζήτημα» είπε. Επίσης, δήλωσε ότι τον ανησυχεί η κλιμάκωση της βίας κατά του άμαχου πληθυσμού, η πολιτική των εποικισμών και τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού. Όμως οι συγκεκριμένες αναφορές δεν είναι τίποτα άλλο παρά υποκρισία, από τη στιγμή που το Ισραήλ αποτελεί έναν από τους πιο στενούς συμμάχους της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι το Παλαιστινιακό πρόβλημα είναι ο κύριος παράγοντας για την αποσταθεροποίηση στην περιοχή. «Από την πλευρά μας, και κυρίως στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να πάψει, να αποκλιμακωθεί η ένταση και να δημιουργηθεί ένα εποικοδομητικό κλίμα για επανέναρξη των ειρηνευτικών διαδικασιών και συζητήσεων» ανέφερε, αναθέτοντας την επίλυση του προβλήματος σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες όπως η ΕΕ που έχουν εγκληματικές ευθύνες για το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού. Βασική επιδίωξη της συγκυβέρνησης είναι να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο σε μια σειρά διεθνή ζητήματα και συγκρούσεις, προκειμένου να αναβαθμίσει τη θέση της ελληνικής αστικής τάξης, συντασσόμενη βέβαια με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή και παρέχοντας σχετικές εκδουλεύσεις...
Ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Μαχμούτ Αμπάς να επισκεφθεί την Ελλάδα στις 21 και 22 Δεκέμβρη.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής δήλωσε ότι θα συσταθεί μια διυπουργική επιτροπή για τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ Παλαιστίνης και Ελλάδας, ενώ επισήμανε την ανάγκη να στηριχθεί η ανεξαρτησία της Παλαιστίνης.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget