ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ Μαζικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις (VIDEO)

Μαζική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης οι συνταξιούχοι της Αθήνας, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους.
Αμέσως μετά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων τόνισαν ότι δεν τους ικανοποιούν οι απαντήσεις που έλαβαν από τον υπουργό Υγείας στα αιτήματά τους. Όπως σημείωσαν, κάθε φορά τους υπόσχονται «ψίχουλα» που τελικά ακόμη και αυτά δεν τους δίνονται.
Οι συνταξιούχοι διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και μάλιστα από την επόμενη ημέρα καθώς κάλεσαν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στα Επείγοντα του νοσοκομείου την Παρασκευή 27 Νοέμβρη, στις 8 το πρωί. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 3 Δεκέμβρη.
Οι συνταξιούχοι έφτασαν στο υπουργείο Υγείας με μαζική πορεία  που ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Στην κεφαλή της πορείας, το κεντρικό πανό ανέγραφε «Δωρεάν ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία - Λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», «Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι, με τους εργάτες επίθεση και πάλη»
Νωρίτερα στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης μίλησαν όλοι οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, καθώς και ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος εν αποστρατεία του ΠΝ, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Κοινωνικής Ασφάλισης, Πρωτοβουλία που για πρώτη φορά εκπρόσωπός της μίλησε σε συγκέντρωση συνταξιούχων. (Δείτε εδώ το βίντεο)
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο χαρακτήρα και στη στόχευση της αντιλαϊκής επίθεσης της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου, καλώντας σε αποφασιστική οργάνωση και συμμετοχή από κοινού με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Σε αυτή την κατεύθυνση, κάλεσε τους συνταξιούχους να λάβουν μαζικά μέρος στηναπεργία στις 3 Δεκέμβρη. 
Στη συγκέντρωση των συνταξιούχων, παρευρέθηκε και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος στον αγώνα και τα αιτήματα των συνταξιούχων.
Μαζική κινητοποίηση συνταξιούχων και στη Θεσσαλονίκη
Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το πρωί στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και από τους συνταξιούχους του νομού. Με πορεία που ξεκίνησε από το ΙΚΑ στην Αριστοτέλους κατευθύνθηκαν υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου επέδωσαν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους όπου χαιρέτισαν εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βασίλης Ρέβας, β' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. (Δείτε εδώ το βίντεο)
Νωρίτερα στην συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων. Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημοσίου η πρόεδρος Εύη Χαρακλιά κάλεσε τους συνταξιούχους να πάψουν να φοβούνται προσθέτοντας ότι «αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα». Ο Κρίτων Αρβανιτίδης γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας ΠΟΣ - ΟΤΑ έστειλε το μήνυμα «Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση. Από την Θεσσαλονίκη του Μάη του 36 δίνουμε υπόσχεση, αυτή τη κατάκτηση των πατεράδων και των μανάδων μας δεν τους την χαρίζουμε»
Στα όσα ήδη ζούνε οι συνταξιούχοι με την επίθεση στις παροχές υγείας στάθηκε ο Αριστείδης Φραγκουλίδηςπρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης. (Δείτε εδώ το βίντεο)
Κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα
Μαζικές κινητοποιήσεις συνταξιούχων έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας σήμερα.
Στην Καρδίτσα, κινητοποίηση στο ΠΕΔΥ πραγματοποίησαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Καρδίτσας
Συγκεκριμένα συνταξιούχοι όλων των κλάδων αρχικά προσυγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο. Έγινε σύντομη ενημέρωση για το πρόγραμμα της κινητοποίησης αλλά και τις επόμενες αγωνιστικές κινήσεις που είναι η συμμετοχή των συνταξιούχων στην απεργία της 3ης Δεκέμβρη.
Ακολούθως με πορεία κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΠΕΔΥ και συναντήθηκαν με το διευθυντή, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό.
Επιδόθηκε ψήφισμα όπου εκτός των άλλων αναφέρεται και σειρά αιτημάτων που αφορούν μεταξύ άλλων το σταμάτημα κάθε συζήτησης για μείωση συντάξεων και αποκατάσταση όλων των περικοπών.
Επίσης τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, να μην υπάρξει αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και να υπάρχει αποκλειστικά δωρεάν δημόσια Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως και άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών.
Στο Βόλο, οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Δημαρχείο Βόλου), έξω από το Κεντρικό ΚΑΠΗ Βόλου «ΘΕΟΦΙΛΟΣ».
Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας.
Από τον Θανάση Κοντονίνα, πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ - ΤΑΕ Ν. Μαγνησίας, αναγνώστηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης το οποίο ομόφωνα εγκρίθηκε.
Στη συνέχεια έγινε πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου μέχρι την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Διεύθυνση Διοίκησης Μαγνησίας όπου κατατέθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Παράλληλα αποφασίστηκε η συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 3 Δεκέμβρη.
Στην Λαμία, παρά τον άστατο καιρό, πλήθος συνταξιούχων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Συνταξιουχικών Σωματείων Φθιώτιδας. Πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί στην πλατεία Πάρκου. Αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι για τη ραγδαία υποβάθμιση της ζωής τους από τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της παρούσας «αριστερής», αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, διαδήλωσαν την πρόθεσή τους να αγωνιστούν μαζί με τους εργαζόμενους για να σταματήσουν την κατρακύλα του βιοτικού τους επιπέδου. Ότι δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιαστούν αυτοί, τα παιδιά και τα εγγόνια τους για να μεγαλώνει ο πλούτος των λίγων και ισχυρών.
Έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των σωματείων τους και την κεντρική ομιλία έκανε ο Μιχάλης Γιαλαμούδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Φθιώτιδας. Με πορεία στο κέντρο της πόλης κατευθύνθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς και επέδωσαν το ψήφισμά τους στον αντιπεριφερειάρχη.
Στην Αλεξανδρούπολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν οι συνταξιούχοι το πρωί μπροστά από το Επιμελητήριο.
Κάλεσαν όλους τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στη γενική πανελλαδική απεργία στις 3 Δεκέμβρη. Στη συνέχεια επιδόθηκε ψήφισμα στις τοπικές διευθύνσεις των ασφαλιστικών φορέων.
Ανάλογες μαζικές κινητοποιήσεις συνταξιούχων έγιναν από το πρωί σε διάφορες πόλεις της χώρας.
Στην Πάτρα, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (οδός Κολοκοτρώνη 20).
Στη Χαλκίδα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων πραγματοποίησε συγκέντρωση το πρωί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Στη Λιβαδειά, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα διοργάνωσε το πρωί συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Μπουφίδου, μπροστά στα γραφεία του ΙΚΑ Λιβαδειάς. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές μεταφέρθηκαν με μισθωμένα αστικά λεωφορεία στο χώρο του Νοσοκομείου Λιβαδειάς.
Στην Καβάλα, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης.
Στο Αγρίνιο η συγκέντρωση έγινε στα γραφεία του ΙΚΑ στην Εθνική Οδό.
Στα Τρίκαλα, η κινητοποίηση έγινε στο ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), ενώ μετά ακολούθησε πορεία στην πόλη.
Στην Τρίπολη, η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία.
Στη Λάρισα η κινητοποίηση θα γίνει την Παρασκευή 27 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ. στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget