Σταθεροποίηση της Συρίας για να «ξεπαγώσουν» οι μπίζνες ζητούν ρωσικά μονοπώλια

Εν μέσω των κλιμακούμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας στη Συρία και το Ιράκ, η Ρωσική Ένωση Βιομηχανιών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις του κλάδου σχεδιάζουν την ενεργοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων ύψους 1,6 δισ. δολαρίων. Προϋπόθεση για την ενεργοποίηση των επενδύσεων είναι η σταθεροποίηση της Συρίας, προκειμένου να «ξεπαγώσουν» οι επενδύσεις των ρωσικών εταιριών. Μάλιστα, εκπρόσωποι των ρωσικών ενεργειακών εταιρειών είχαν κύκλο επαφών και διαβουλεύσεων στη Συρία με υπουργούς της κυβέρνησης Άσαντ, στη διάρκεια των οποίων επαναβεβαιώθηκε το ρωσικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ενεργειακό τομέα της Συρίας, με έμφαση στις πετρελαϊκές γεωτρήσεις.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ - Άσαντ, σε χτεσινό του διάγγελμα, αναφερόμενος στη Δύση, σημείωσε ότι «μιλούν για τρομοκρατία όταν πλήττονται οι ίδιοι και για επανάσταση, ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα όταν πληττόμαστε εμείς» και τόνισε ότι ακόμα και αν η Δύση φτάνει να καταδικάζει «τρομοκράτες» μετά από τις επιθέσεις π.χ. και σε ευρωπαϊκές πόλεις, όσο θα ακολουθεί μια πολιτική με δύο σταθμά, όλα θα είναι προσωρινά και η Δαμασκός δεν θα μπορεί να της δείξει εμπιστοσύνη για το μέλλον.
«Αυτό που θέλουν είναι να κρατήσουν το τέρας υπό έλεγχο και όχι να το εξολοθρεύσουν. Όλες οι στρατιωτικές, πολιτικές και ενημερωτικές εκστρατείες τους είναι στην πραγματικότητα προπέτασμα καπνού και αυτό επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα, όχι από προσωπικές αναλύσεις, καθώς η τρομοκρατία εξαπλώθηκε γεωγραφικά, οι υλικοί της πόροι αυξήθηκαν και το ανθρώπινο δυναμικό της διπλασιάστηκε», σημείωσε.
Μεταξύ άλλων, ο Άσαντ δεν παρέλειψε να αναφερθεί συγκεκριμένα στο ρόλο Κίνας - Ρωσίας (και γενικά στους BRICS σύμφωνα με το SANA), που συνέβαλαν ώστε να μη γίνει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «εργαλείο» «εκφοβισμού των λαών».
Ωστόσο, προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι παρά τους επικριτικούς τόνους κατά των «τρομοκρατών» τύπου «Ισλαμικό Κράτος» (ΙΚ) και των υπερασπιστών τους, ο Άσαντ προσπέρασε εντελώς το γεγονός ότι η Τουρκία εδώ και τέσσερις μέρες βομβαρδίζει συριακά εδάφη, στο όνομα της «αντιμετώπισης» του ΙΚ και του PKK.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget