Ξεκίνησαν τα παζάρια με την τρόικα, εν μέσω σεναρίων για νέα προαπαιτούμενα

Ξεκίνησαν στην Αθήνα οι διαπραγματεύσεις της Ελληνικής κυβέρνησης με τα «τεχνικά» κλιμάκια της τρόικας, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, εν μέσω σεναρίων για νέα προαπαιτούμενα. Τα παζάρια αφορούν τη δανειακή σύμβαση και τα σκληρά μέτρα που θα περιέχει το νέο μνημόνιο.
«Κλιμάκια των ''θεσμών βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει, που σημαίνει ότι οι ''θεσμοί'' συζητούν με τις ελληνικές αρχές, δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα και οι επικεφαλής των κλιμακίων. 
Κυβερνητική πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστηρίζει ότι «για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων προαπαιτούμενων μέτρων», σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί και κάποιο τέτοιο αίτημα.  Η ίδια πηγή τονίζει πως «για την κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή προέχει η υλοποίηση της συμφωνίας της συνόδου κορυφής του Ιουλίου», καθώς και ότι σε αυτό κατατείνει η δήλωση του Επίτροπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και η πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Δημοσίευμα των «Financial Times» αναφέρει ότι οι δανειστές ζητάνε από την ελληνική κυβέρνηση να ψηφίσει τρίτο πακέτο με προαπαιτούμενα πριν γίνει εκταμίευση χρημάτων από το νέο δάνειο. Μάλιστα η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ορισμένα κράτη – μέλη όπως η Γερμανία, ζητάνε να ψηφιστούν τα νέα προαπαιτούμενα, πριν ακόμα υπογραφεί το μνημόνιο.
«Αυτό είναι για την ώρα το μεγάλο σημαντικό πρόβλημα. Δεν θέλουν να καταλάβουν ότι θα υπάρξει άλλο ένα σημαντικό πακέτο προαπαιτουμένων πριν από οποιαδήποτε εκταμίευση. Έχουν ήδη κόπωση εφαρμογής μετά από δύο μικρο-νομοσχέδια» δηλώνει στους FT αξιωματούχος που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις, ο οποίος δεν κατονομάζεται.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση να έρθουν πρώτα τα χαμηλόβαθμα τεχνικά κλιμάκια στην Ελλάδα και μετά οι επικεφαλής τους, «αποτελεί το τελευταίο σημάδι ανησυχίας ανάμεσα στους δανειστές ότι παρά την απόφαση που ελήφθη πριν από δύο εβδομάδες προκειμένου να επανεκιννήσουν οι διαπραγματεύσεις, υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαφοροποιήσεις που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τις διαπραγματεύσεις πριν την ημερομηνία ορόσημο της 20ης Αυγούστου».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget