Γαλλία: Φουντώνουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών - Στήνουν μπλόκα στα σύνορα με τη Γερμανία

Φουντώνει εκ νέου το μέτωπο των κινητοποιήσεων των αγροτών στη Γαλλία, καθώς νέες οργισμένες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα κυρίως στα σύνορα με τη Γερμανία, όπου οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα με στόχο να εμποδίσουν την είσοδο των φορτηγών που μεταφέρουν προϊόντα από άλλες χώρες.
Οι αγρότες πραγματοποίησαν εκ νέου κινητοποιήσεις με στόχο να καταγγείλουν μεταξύ άλλων τις «στρεβλώσεις του ανταγωνισμού» που ευνοούν σύμφωνα με τους ίδιους τους συναδέλφους τους από άλλες χώρες, τα έξοδα παραγωγής των οποίων είναι μικρότερα.
Οι κινητοποιήσεις ήταν ιδιαίτερα δυναμικές σήμερα στην Αλσατία (ανατολικά) όπου σύμφωνα με το πανίσχυρο συνδικάτο FNSEA αγρότες εμπόδισαν την είσοδο σε «περίπου 200-300 φορτηγά με ξένες πινακίδες» έχοντας καταλάβει από χθες θέσεις σε έξι σημεία διέλευσης, περιλαμβανομένων 5 γεφυρών, μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Στο δυτικό τμήμα, που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση, πολλές εκατοντάδες αγρότες από τη Βρετάνη και τη Νορμανδία απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Παρίσι με τη Βρετάνη παραλύοντας την κυκλοφορία γύρω από το Λαβάλ, όπου εδρεύει ο όμιλος «Lactalis», ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως στον τομέα του γάλακτος.
Και άλλες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχαστρο τα σούπερ μάρκετ, ιδίως στο Σεν Ζιρόν (νοτιοδυτικά), μεταξύ της Τουλούζης και της Ισπανίας, όπου οι διαδηλωτές κατάσχεσαν 300 κιλά κρέατος για να τα διανείμουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, σύμφωνα με την FNSEA.
Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε επίσκεψη στην Προβάνς (νότια) επιχείρησε να κατευνάσει την οργή των αγροτών, υποσχόμενος εκ νέου τη στήριξη της κυβέρνησης.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget