απο ... μερα ...... σε ... μερα ......

Ως επιτυχία παρουσιάζει ο Αλ. Τσίπρας τη νέα
αντιλαϊκή συμφωνία. Μήπως να πούμε και ευχαριστώ;
Η επιτυχία...
Πετύχαμε, λοιπόν. Το λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που εγκαλεί όσους μιλούν για την αντιλαϊκότητα και του τρίτου προς υπογραφή μνημονίου και τους καλεί να δουν τι «πέτυχε» - ακριβώς αυτό είναι το ρήμα που χρησιμοποιεί - η κυβέρνησή του: 85 δισ. χαμηλότοκο δάνειο για τρία χρόνια, 35 δισ. αναπτυξιακό πακέτο. Οτι το νέο δάνειο προστίθεται στο χρέος που δεν είναι του λαού, αλλά θα πληρωθεί από το λαό, ότι κι αυτό το δάνειο είναι για να ενισχυθεί το κεφάλαιο, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Οτι τα 35 δισ. είναι χρήμα πληρωμένο από το λαό, που θα πάει στα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων για να ανακάμψει η κερδοφορία τους, είναι κι αυτό ψιλά γράμματα. Ο πρωθυπουργός - μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματός του - ζήτησε χειροκρότημα για το γλεντοκόπι της πλουτοκρατίας που θα πληρώσει ακριβά ο λαός.

... και το θράσος
Και το θράσος έχει συνέχεια: Ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για «πολιτικές πρωτοβουλίες σε τομείς που δε συνδέονται με τη διαπραγμάτευση και αποτυπώνουν το στίγμα της Αριστεράς (φοροδιαφυγή, διαφθορά, μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, θεσμικός εκσυγχρονισμός κ.λπ.)». Κοροϊδεύοντας ότι αυτά λείπουν από τον εργαζόμενο, που δεν μπορεί να πάρει ανάσα. Θεωρεί, επίσης, ότι η συμφωνία που υπέγραψε στις 12 Ιούλη, έχει και θετικά, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν: «Υπάρχουν - είπε - περιθώρια στη διαπραγμάτευση που πρέπει να εξαντληθούν, ώστε η συμφωνία να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο βιώσιμη: Εργασιακά, σταδιακή εφαρμογή αγροτικών μέτρων, ισοδύναμα στο Ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις». Δηλαδή, να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι. Αφού συμφώνησε να μην αφήσει τίποτα όρθιο στις εργασιακές σχέσεις, αφού συμφώνησε να εξαφανίσει τους φτωχομεσαίους αγρότες, αφού συμφώνησε να μη φτάνει άνθρωπος στη σύνταξη κι αφού ήδη παρέδωσε ό,τι υπάρχει υπό κρατική ιδιοκτησία, ζητά στήριξη στη διαπραγμάτευση για το πόσο κοφτερή θα είναι η λεπίδα!
Ο ορισμός!
Στήριξαν ένα εκλογικό πρόγραμμα που είχε ως στόχο την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου και υπόσχονταν λίγα ψίχουλα - κοροϊδία για τους εργαζόμενους. Επί έξι μήνες, είχαν κυβερνητικές θέσεις υλοποιώντας μνημονιακούς νόμους που άφησαν ως κυβέρνηση απείραχτους. Στη συνέχεια, στήριξαν τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, τις αντιλαϊκές προτάσεις 47 σελίδων που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη Βουλή . Ολη την περίοδο δήλωναν - παρά τις προσωπικές τους απόψεις - ότι πρόθεση της συγκυβέρνησης δεν είναι η έξοδος της Ελλάδας απ' το ευρώ και την ΕΕ, αντικρούοντας ως αναληθείς τους ισχυρισμούς εκπροσώπων των άλλων αστικών κομμάτων. Τώρα, όλοι αυτοί το παίζουν «αντάρτες» στο τρίτο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνησή τους, το οποίο όμως ήρθε ως λογική απόρροια της στάσης της όλους αυτούς τους μήνες. Εμφανίζονται ως υποστηρικτές της δυνατότητας εξόδου της χώρας από το ευρώ (χωρίς όλοι να το λένε πολύ καθαρά), της καπιταλιστικής Ελλάδας της δραχμής, εναλλακτικό σχέδιο του ίδιου του κεφαλαίου και κύκλων της ΕΕ, εφόσον αυτό θεωρηθεί αναγκαίο. Την ίδια ώρα, δηλώνουν ότι στηρίζουν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και προσωπικά τον Αλ. Τσίπρα, αυτούς δηλαδή που φέρνουν το νέο μνημόνιο. Ο λόγος βέβαια για την «Αριστερή Πλατφόρμα» και τους γύρω απ' αυτήν. Αυτό κι αν είναι ο ορισμός του οπορτουνισμού, του καιροσκοπισμού και της προσπάθειας να δημιουργηθούν νέα αναχώματα εγκλωβισμού κάθε ριζοσπαστικής διάθεσης!
Θλιβερός προάγγελος
Ο ΕΔΟΕΑΠ, το επικουρικό Ταμείο Υγείας και Ασφάλισης των εργαζομένων στον Τύπο, - που κάποτε το αποκαλούσαν λόγω των αποθεματικών του και «ευγενές Ταμείο» - σηματοδοτεί για το τι θα γίνει στην Κοινωνική Ασφάλιση: Το Ταμείο ανακοίνωσε τη μη καταβολή των συντάξεων Αυγούστου, λόγω ταμειακής ρευστότητας.
Αφού - με τη συνευθύνη των εκλεγμένων απ' τους ίδιους τους εργαζόμενους στον Τύπο στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ - καταληστεύτηκαν τα αποθεματικά με τον τζόγο του χρηματιστηρίου και τα κουρέματα του PSI, τώρα ήρθε η λυπητερή για τις συντάξεις και έπονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως και οι αποδοχές των εργαζομένων στο Ταμείο. Μάλιστα, το κύριο Ταμείο Ασφάλισης των δημοσιογράφων, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, παρέδωσε χρήματα των ασφαλισμένων, προκειμένου να αποπληρωθούν δόσεις του ΔΝΤ. Τα χρήματα αυτά έφταναν για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων για ένα χρόνο.

Ετσι θα γίνεται από δω και πέρα: Αν δεν υπάρχουν χρήματα, δε θα γίνονται πληρωμές και θα παίρνουν απ' το ένα Ταμείο για να «βουλώσουν τρύπες» στο άλλο. Χτες, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι απ' τον Τύπο που δραστηριοποιούνται στο ΠΑΜΕ, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για τα θέματα αυτά. Και για πρώτη φορά, στον ΕΔΟΕΑΠ εμφανίστηκε αστυνομική δύναμη με επικεφαλής υψηλόβαθμο αξιωματικό. Ηταν μια παρουσία κατ' αναλογία προς το σύνθημα «πρώτη φορά Αριστερά»...
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget