Συνεχίζονται οι επαφές στην Αθήνα με την τρόικα - Υπηρετούμε κατά γράμμα τη συμφωνία, διαβεβαιώνει ο Ευ. Τσακαλώτος

Με τη διαβεβαίωση ότι «εμείς θα υπηρετήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης» υποδέχθηκε ο υπουργός ΟικονομικώνΕυκλείδης Τσακαλώτος τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.
Ο υπουργός στις δηλώσεις του πρόσθεσε ότι «προχωράμε με οργανωμένο τρόπο και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά στο τέλος» και ανέφερε ότι οι συζητήσεις «θα συνεχιστούν σε μεγαλύτερη ένταση αύριο». Όπως εξήγησε, στις συζητήσεις της Δευτέρας ήταν θέματα οργανωτικά, αλλά και πολιτικά.
Παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναντηθούν και οι υπουργοί με τους εκπρόσωπους της τρόικας, λέγοντας «αργότερα και εάν χρειαστεί». Σε ό,τι αφορά τυχόν απαιτήσεις για πρόσθετα μέτρα πριν την εκταμίευση χρημάτων, ανέφερε ότι «μας το ζητούν κάποιοι, αλλά εμείς τους απαντούμε ότι θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής όπου δεν προβλέπεται τρίτο πακέτο».
Νωρίτερα, από τις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα ανέφερε πως αναμένονται νέες μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να υπάρξει γρήγορη αποδέσμευση της δόσης από τον ESM.
Στις δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, δήλωσε ότι «περιμένουμε να κλείσει η συμφωνία για να ξεκινήσουμε την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2015-2016 και του νέου μεσοπρόθεσμου πλαισίου».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget