Συνέδριο στήριξης του 3ου μνημονίου ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το συντομότερο για να στηριχθεί κομματικά και να υλοποιηθεί κυβερνητικά το 3ο μνημόνιο ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στην Πολιτική Γραμματεία του κυβερνώντος κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «έγιναν ορατές οι διαφορές στρατηγικού προσανατολισμού ανάμεσα στην πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που ενέκρινε τις βασικές κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής, και τη μειοψηφία, που εξέφρασε διαφορετική άποψη. Το ζήτημα είναι υπαρκτό. Η στρατηγική μας πρέπει να αποσαφηνιστεί με νηφαλιότητα και ωριμότητα, μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες, που να εμπλέκουν το σύνολο των κομματικών δυνάμεων. Γι' αυτό πρέπει να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατόν η συνεδριακή διαδικασία, όπως προβλέπεται από το καταστατικό» και πρόσθεσε ότι «υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος». Βέβαια, οι «διαφορές στρατηγικού προσανατολισμού», τις οποίες επικαλείται ο Αλ. Τσίπρας, αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που «διαφοροποιούνται», δεν είναι καθόλου «στρατηγικού προσανατολισμού», καθώς και οι δυο έχουν ως γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων μερίδων του κεφαλαίου και το τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού. Εξάλλου, οι διαφοροποιήσεις σε «Plan A» και «Plan B» δεν εμπόδισαν το προηγούμενο εξάμηνο και τους μεν και τους δε να υλοποιούν αντιλαϊκούς νόμους και να υπερασπίζονται την πρόταση με τα αντιλαϊκά μέτρα των 47 σελίδων του Αλ. Τσίπρα.
Υπερασπίστηκε για μια ακόμα φορά τη συμφωνία για το 3ο μνημόνιο, επαναλαμβάνοντας τα περί ρεαλισμού και το επιχείρημα «μνημόνιο ή καταστροφή», λέγοντας ότι «υπήρξε κάποιο ρεαλιστικό και βιώσιμο εναλλακτικό σχέδιο που δεν υιοθετήθηκε; Ποια θα μπορούσε να είναι σήμερα αυτή η εναλλακτική βιώσιμη λύση;».
Υποστήριξε ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει τη διακυβέρνηση, λέγοντας ότι «έχει σημασία να υπάρχει μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται εκ μέρους του λαού και της κοινωνίας και όχι μια κυβέρνηση που σχεδιάζει από κοινού με τους δανειστές, όπως οι προηγούμενες», αν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έπραξε και με τη συμφωνία για το 3ο μνημόνιο και με την κυβερνητική πρακτική των 6 μηνών ακριβώς ό,τι έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας υιοθέτησε και τα μετα-μνημονιακά επιχειρήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμφανίζοντας σαν στόχο της κυβέρνησης την εξάντληση της διαπραγμάτευσης για να λειανθεί η συμφωνία των αντιλαϊκών μέτρων. Ανέφερε πως «υπάρχουν περιθώρια στη διαπραγμάτευση που πρέπει να εξαντληθούν ώστε η συμφωνία να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο βιώσιμη (εργασιακά, σταδιακή εφαρμογή αγροτικών μέτρων, ισοδύναμα στο Ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις)», ενώ για μια ακόμα φορά επικαλέστηκε την «κοινωνία» ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «απαιτούνται συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες ανασύνταξης». 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget