Χρ. Κατσώτης: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την καθαριότητα των σχολείων και για τα δικαιώματα των καθαριστριών (VIDEO)

Άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και των εργασιακών δικαιωμάτων των 8.500 καθαριστριών ζήτησε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ τουΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Σημείωσε ότι είναι γνωστό το άθλιο εργασιακό καθεστώς που επικρατεί, το γεγονός ότι η καταβολή των δεδουλευμένων γινόταν με μεγάλη καθυστέρηση και πάντα έναντι των οφειλών. Παράλληλα, το μόνιμο προσωπικό είναι πολύ λειψό και σήμερα στο μεγάλο του μέρος έχει συνταξιοδοτηθεί.
Ο Χρ. Κατσώτης επισήμανε ότι τον Ιούνη του 2015 λήγει, με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων και «για το διδακτικό έτος 2015-2016 ότι οι συμβάσεις θα καταρτίζονται από τους οικείους δήμους και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία». Ωστόσο, αυτό είναι απαγορευτικό για τους δήμους. Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι αν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα, οι χιλιάδες καθαρίστριες θα οδηγηθούν σε απόλυση.
Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης αναφέρθηκε στα προβλήματα, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση λόγω των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Ο Χρ. Κατσώτης σημείωσε ότι πρέπει να ανανεωθούν τώρα όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων, διασφαλίζοντας η κυβέρνηση τη χρηματοδότηση αυτής της λειτουργίας και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα με τη μονιμοποίηση των καθαριστριών στα σχολεία και αναφέρθηκε στηντροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την πρόσληψη των καθαριστριών.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget