Πλούσιο πρόγραμμα Συνδικάτων - Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για την 1η Μάη

Δεκάδες εκδηλώσεις και συσκέψεις πραγματοποιούν σε όλη τη χώρα Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα για τον ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς και προετοιμάζοντας την απεργία την 1η Μάη.
Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα.
Στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα, στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Στον Πειραιά, στις 10 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.
  • Δευτέρα 27 Απρίλη 
Το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού Ιωαννίνων καλεί σε εκδήλωση - σύσκεψη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής διοργανώνει εκδήλωση, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα των κλωστοϋφαντουργών (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος), με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Συνεχίζεται η εκδήλωση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Βοιωτίας και το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος» στο Εργατικό Κέντρο Θήβας από τις 6 μ.μ. - 9 μ.μ. που περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, έκθεση βιβλίου και προβολή ταινιών – ντοκιμαντέρ.
  • Τρίτη 28 Απρίλη
Η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας, στις 9 π.μ., στην Εφορία για τα ειδοποιητήρια πλειστηριασμών που φτάνουν στους επαγγελματοβιοτέχνες.
Η Λαϊκή Επιτροπή Βύρωνα καλεί στην εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στις 8 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείου). Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαγεωργίου ενώ θα υπάρχει πρόγραμμα με οπτικοακουστικό υλικό.
  • Τετάρτη 29 Απρίλη
Τα παραρτήματα Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας διοργανώνουν εκδήλωση στην Κεντρική πύλη της Ζώνης, στις 7 μ.μ. Το παράρτημα της Ελευσίνας διοργανώνει εκδήλωση στο στέκι εργαζομένων (Νικολαΐδου 9, πεζόδρομος), στις 4:30 μ.μ. και το παράρτημα της Αθήνας στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48, 2ος όροφος), στις 6:30 μ.μ.
Η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών ν. Αττικής διοργανώνει εκδήλωση στο στέκι εργαζομένων (Πατησιών 252) στις 7 μ.μ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συζήτηση, βιντεοπροβολή και έκθεση φωτογραφίας.
Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας πραγματοποιεί εκδήλωση «μνήμης και τιμής» για τον Παναγιώτη Καπνιστή στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βέτλανς.
Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου πραγματοποιούν εκδήλωση στις 8.30 μ.μ., στο Γιοκάλειο με προβολή της ταινίας «Ματωμένη Αμερική». 
Η Γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ, διοργανώνει εκδήλωση με την προβολή της ταινίας «NonOmnisMoriar» στις 19.30, στην αίθουσα «Γ. Ρίτσος» του Πνευματικού Κέντρου. 
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στις 10.30 π.μ. στον ΟΑΕΔ για να διεκδικηθούν μέτρα προστασίας των ανέργων, επανασύσταση του ΟΕΚ,ΟΕΕ, κατασκευή εργατικών κατοικιών κ.α. Στις 8 μ.μ. στη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου θα προβληθεί dvd για την 1η Μάη.
Η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ οργανώνει εκδήλωση με ομιλία και μουσικό σχήμα στις σχολές κατάρτισης του ΟΑΕΔ.
Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο Θριάσιο νοσοκομείο διοργανώνει εκδήλωση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου στη 1.15 μ.μ. Θα προβληθεί video και θα ακολουθήσει συζήτηση για το τι αγώνες χρειάζονται για να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη προς όφελος του λαού. 
Συνεχίζεται η εκδήλωση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Βοιωτίας και το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος» στο Εργατικό Κέντρο Θήβας από τις 6 μ.μ. - 9 μ.μ. που περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, έκθεση βιβλίου και προβολή ταινιών – ντοκιμαντέρ. Στις 8 μ.μ. θα προβληθεί η ταινίας «Non omnis moriar»
  • Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Απρίλη
Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου κήρυξαν στάση εργασίας προκειμένου να αξιοποιηθεί από τα σωματεία για εκδηλώσεις σε τόπους δουλειάς.
  • Στις 30 Απρίλη
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Πρωτομαγιές του κόσμου», στις 19.30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Θα συμμετάσχουν η θεατρική ομάδα και η ορχήστρα του ΠΑΜΕ.
Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση στα γραφεία του στις 8.30 μ.μ. με προβολή ταινίας.
Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου διοργανώνει εκδήλωση για τη νεολαία στις 7 μ.μ. στα γραφεία του. Στις 9 μ.μ., στην κεντρική πλατεία οργανώνει έκθεση φωτογραφίας και προβολή DVD.
Το Εργατικό Κέντρο Σάμου διοργανώνει εκδήλωση στο Δημαρχείο Καρλοβάσου.
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου διοργανώνει έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού στο Άγαλμα των Μεταλλωρύχων μέχρι την Κυριακή 3 Μάη.
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας διοργανώνει στις 8 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως έκθεση για την 1η Μάη με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό του Εργατικού Κέντρου και αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι από φοιτητές του Τμήματος Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής.
Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης πραγματοποιεί προβολή ταινίας «Η γη τρέμει» του Λουκίνο Βισκόντι στο Εργατικό.Κέντρο στις 8.30 μ.μ.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, διοργανώνει εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στις 30 Απρίλη και ώρα 8.30μμ στο «Στέκι» Εργαζομένων Ανέργων και Νεολαίας  
  • Την 1η Μάη
Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, στις 9.30 μ.μ. θα παρουσιάσει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι και στον Β. Τσιτσάνη.
  • Το Σάββατο 2 Μάη 
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου διοργανώνει εκδήλωση στις 8 μ.μ. στα γραφεία του με προβολή αρχειακού υλικού - ντοκιμαντέρ.
  • Την Κυριακή 3 Μάη
Σωματεία του Πειραιά πραγματοποιούν εκδήλωση στις 7 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19 – Πειραιάς). Θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση του έργου «Οι γειτονιές του κόσμου», από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ.Επίσης, θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα «1η Μάη από το Σικάγο έως σήμερα».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget