Ιράκ: Τουλάχιστον 22 νεκροί σε χθεσινές επιθέσεις ισλαμιστών στο Ιράκ

Τουλάχιστον 22 άνθρωποισκοτώθηκαν σε επιθέσεις στο Ιράκ χθες Κυριακή, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης με ένα αυτοκίνητο-βόμβα σε φυλάκιο του στρατού στη δυτική επαρχία Άνμπαρ, σύμφωνα με πηγές στο στρατό, στην αστυνομία και σε νοσοκομεία.
Ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών πυροδοτήθηκε κοντά σε σημείο ελέγχου του στρατού στην πόληαλ Νουχάιμπ, σε έναν οδικό άξονα προς δυσμάς, προς τη Συρία και τη Σαουδική Αραβία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον επτά στρατιώτες, είπαν οι πηγές αυτές. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 ακόμη τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο-βόμβα πυροδοτήθηκε κοντά στην πλατεία Χιλάνι, στην Κεντρική Βαγδάτη, ανέφεραν πηγές στην αστυνομία και ιατρικές πηγές.
Άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις στις συνοικίες Άμιλ, Χουσεϊνίγια καιΜπαγιάα, όπου ζουν κυρίως σιίτες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ακόμη μια επίθεση με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στοίχισε τη ζωή τριών ανθρώπων και τραυμάτισε επτά στην πόλη Μαχμουντίγια, περίπου 30 χλμ. νότια της Βαγδάτης, σύμφωνα με πηγές στην αστυνομία.
Εξάλλου τζιχαντιστές του ΙΚ επιτέθηκαν εκ νέου στο Μπάιτζι, το μεγαλύτερο διυλιστήριο του Ιράκ, προχθές Σάββατο το απόγευμα, χρησιμοποιώντας όλμους και πολυβόλα τοποθετημένα σε ημιφορτηγά, σύμφωνα με στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget