ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Με γνώμονα την επάνοδο του κεφαλαίου στην «κανονικότητα»

Για επερχόμενη «εθνική τραγωδία» εντός ευρώ προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».
Εστιάζοντας στα της οικονομίας είπε ότι «έχουμε μια επιδείνωση, η οποία δυστυχώς αποδυναμώνει τη θέση της χώρας στη διαπραγμάτευση». Επαναλαμβάνοντας ότι έρχεται«συμφωνία η οποία θα έχει τα χαρακτηριστικά τρίτου μνημονίου», εξέφρασε την ανησυχία του εγχώριου κεφαλαίου για την επάνοδο σε «κανονικότητα»: «Εχει δυστυχώς επέλθει τους τελευταίους τρεις μήνες μια βλάβη η οποία θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια και θα επεκτείνει την περίοδο της παραμονής της Ελλάδος εκτός αγορών, εκτός κανονικότητας, στο περιθώριο των εξελίξεων».
Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι «ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν είναι το Grexit. Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι η πτώχευση, η ταπείνωση, η περιθωριοποίηση εντός ευρώ, με αποτέλεσμα ίσως κάποια στιγμή μόνοι μας να παρακαλάμε να απαλλαγούμε από τις υποχρεώσεις του μέλους της Ευρωζώνης. Αλλά ήδη η Ελλάδα θα έχει υποστεί όλα τα δεινά της επιστροφής στη δραχμή ούσα εντός ευρώ».
Δίνοντας και μιαν ιδέα των διεργασιών στο αστικό πολιτικό σκηνικό, μίλησε για«έναν ανοιχτό διάλογο με όλους. Το Ποτάμι είναι μια πραγματικότητα, την οποία πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη. Θεωρώ σημαντικό ότι υπάρχει ένα κλίμα συναντίληψης και συνεργασίας στη Βουλή. Το γεγονός ότι μετέχουν στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, επίσης σημαίνει κάτι»...
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget