Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ - Οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ (VIDEO)

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την ΕΡΤ, που επί της ουσίας την επαναφέρει στην κατάσταση που ήταν πριν καταργηθεί από την προηγούμενη συγκυβέρνηση και αντικατασταθεί με τη ΝΕΡΙΤ.

Η νέα ΕΡΤ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα είναι ελεγχόμενη από την εκάστοτε κυβέρνηση που θα διορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο, θα λειτουργεί με βάση τον τηλεοπτικό ανταγωνισμό και σε συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις. 
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση προετοιμάζουν το λαό για να αποδεχτεί μια νέα συμφωνία που θα είναι σε βάρος του, σημείωσε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, οΘανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Τόνισε πως η συγκυβέρνηση ζητάει από το λαό να μάθει να ζει στη φτώχεια και στη δυστυχία, ότι τίποτα δεν αλλάζει, ενώ αναφερόμενος στα περί εκλογών ή δημοψηφίσματος, τόνισε ότι αν γίνουν, ο στόχος θα είναι να γίνει ο λαός συνυπεύθυνος με το μαχαίρι στο λαιμό. Τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι με τη ρήξη, με ρήξη που θα επιφέρει το λαϊκό κίνημα για τη λαϊκή εξουσία, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, σημείωσε ότι στο πλαίσιο του καπιταλισμού δεν υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση και όποιος το λέει, ή έχει αυταπάτες ή δημιουργεί ψευδαισθήσεις. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν καταργεί την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με τις οποίες μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ. 
Τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόκα
«Διαφημιστική απάτη» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας τον ισχυρισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι προχωρά στην επανασύσταση της ΕΡΤ. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, επισήμανε ότι δεν καταργείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η Υπουργική Απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τόνισε ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι λειτουργίες της ΕΡΤ παραμένουν «κουτσουρεμένα». Πρόσθεσε ότι με αυτό το νομοσχέδιο συνεχίζεται ο ασφυκτικός κυβερνητικός έλεγχος στην Κρατική Ραδιοτηλεόραση, οι εργαζόμενοι ξαναγυρνάνε σε εργασιακή ομηρία και σε εργασιακές σχέσεις πολλών ταχυτήτων και επανέρχονται οι συμπράξεις με ιδιώτες.
Όπως είπε, εάν η σημερινή κυβέρνηση ήθελε να επιβάλει την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, θα αποδεχόταν την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ. Επίσης, στηλίτευσε το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνει κάλυψη σε πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, καταθέτοντας και αυτή Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως έκανε με τα ταμειακά διαθέσιμα.(Δείτε εδώ βίντεο)
Ομιλία της Λιάνας Κανέλλη
Στην τοποθέτησή της, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, επί του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «έχουν πάει στράφι τα δικαιώματα των εργαζομένων, πάει στράφι η συρρίκνωση της παραγωγής, το Διοικητικό Συμβούλιο εσείς θα το ελέγχετε».
Αναφέρθηκε στα περιουσιακά στοιχεία της ΕΡΤ που έχουν συρρικνωθεί και στις σχέσεις ιδιωτικού δικαίου που θα διέπουν την κρατική τηλεόραση.
Σχολιάζοντας τις αναφορές που ακούστηκαν σε τοποθετήσεις βουλευτών στο πώς λειτουργούν τα διεθνή ΜΜΕ, ανέφερε πως οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας είναι εγκατεστημένες στο BBC, ελέγχοντας τις κρατικές πληροφορίες. (Δείτε εδώ το βίντεο)

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget