Νομοσχέδιο - σκούπα με μέτρα σε βάρος του λαού

Με πολυνομοσχέδιο θα προωθήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την πρώτη δέσμη «μεταρρυθμίσεων», σε μια προσπάθεια να επισπευσθούν τα παζάρια για την αντιλαϊκή συμφωνία.
Το νομοσχέδιο - σκούπα θα περιλαμβάνει διατάξεις για «δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, καθώς επίσης για τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων και τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων κ.λπ.».
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, στο νομοσχέδιο θα προβλέπονται μέτρα για τη φορολογική διοίκηση και την καλύτερη εισπραξιμότητα του ΦΠΑ. «Κινούμαστε προς την κατεύθυνση μιας σταδιακής συμφωνίας. Θα θέλαμε να είναι άμεση και απότομη αλλά προτιμούμε να είμαστε ρεαλιστές. Θεωρούμε εύλογο να υπάρξει συμφωνία σε όσα συμφωνούμε», δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης.
Το υπό κατάθεση νομοσχέδιο θα καθιερώνει χαμηλότερο όριο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, σε σχέση με τα όσα είχαν αρχικά εξαγγελθεί. 
Το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του «Brussels Group» την Τετάρτη και την Πέμπτη θα τεθεί προς συζήτηση στο υπουργικό Συμβούλιο.
Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και η αύξηση του ΦΠΑ να συζητηθούν τον Ιούνη, στο πλαίσιο της συνολικότερης συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση.
«Η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, γιατί όχι και στο τέλος Απριλίου. Αυτό είναι η επιδίωξή μας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, μετά από τη χτεσινή σύσκεψη της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης» στο υπουργείο Οικονομικών.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget