Ανακοίνωση-ενημέρωση της ΔΗΠΑΚ Γιατρών για τη συνάντηση με τον αναπλ. υπουργό Υγείας

Ανακοίνωση-ενημέρωση για τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, την Παρασκευή 24 Απρίλη, στα πλαίσιο κινητοποίησης που είχε εξαγγείλει η ΕΙΝΑΠ, εξέδωσε η παράταξη της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας).
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: 
«Την Παρασκευή 24 Απρίλη, στα πλαίσιο κινητοποίησης που είχε εξαγγείλει η ΕΙΝΑΠ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ξανθό. Οι απαντήσεις του υπουργείου στα προβλήματα που καίνε νοσοκομειακούς γιατρούς, συνολικότερα υγειονομικούς και ασθενείς, δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες:
  • Καμία δέσμευση για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών πέρα από αυτές του Δεκέμβρη του 2014. Την ώρα που βάζουν χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα νοσοκομείων, πανεπιστημίων και δήμων, την ώρα που ορέγονται ακόμα και τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, οι διαβεβαιώσεις ότι κάπου μέσα στο Μάη θα βρεθούν τα κονδύλια είναι κοροϊδία και εμπαιγμός.
  • Καμία δέσμευση για την αναγκαία νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται για την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του 2012-2013 που είναι εκτός των εγκεκριμένων πιστώσεων.
Οι 4.500 προσλήψεις παραπέμπονται μετά από αρκετούς μήνες για τους υγειονομικούς και μετά από 1-2 χρόνια για τους γιατρούς, με την επίκληση "του απαιτούμενου χρόνου για την ολοκλήρωση των προσλήψεων".
  • Σε μία προσπάθεια να μας πείσει να κάνουμε "το πατριωτικό καθήκον" και να συμβιβαστούμε με την απλήρωτη δουλειά, ο υπουργός ζήτησε να κατανοήσουμε τη "δύσκολη κατάσταση της χώρας".
Την ίδια στιγμή, με την πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της συγκυβέρνησης (27/3/2015) απαλλάσσουν επιχειρηματικούς ομίλους μέχρι και 100% για πρόστιμα για φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις (π.χ. λαθρεμπόριο, πλαστά τιμολόγια).
Πολύτιμος συμπαραστάτης της "αντιμνημονιακής" συγκυβέρνησης αποδείχθηκαν για μία φορά οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ που μας καλούσαν μέσα στο υπουργείο να στηρίξουμε την κυβέρνηση στη σκληρή και "περήφανη" διαπραγμάτευση.
Δηλαδή προσπαθούσαν να μας πείσουν να βάλουμε πλάτη για να πληρωθεί το χρέος στους δανειστές, χωρίς να θιγούν στο ελάχιστο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Ένα χρέος για το οποίο οι εργαζόμενοι δεν ευθυνόμαστε στο παραμικρό. Για τον ίδιο λόγο στη συνεδρίαση της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν γαργάρα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δέσμευση των διαθεσίμων από νοσοκομεία, δήμους και άλλους δημόσιους οργανισμούς μετά από απαίτηση της ΤΡΟΪΚΑΣ.
Τη σκυτάλη από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό παρέλαβε η "επαναστατική αντιπολίτευση" της ΑΡΣΙ-ΝΥΣΤΕΡΙ που από τη μία εγκωμίαζε την κυβέρνηση, "ξέρουμε ότι είστε καλύτεροι από τους προηγούμενους", "ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι προεκλογικές του εξαγγελίες είναι καλές" και από την άλλη τους "κουνούσε το δάκτυλο" γιατί δεν τις υλοποιούν.
Δεν δίστασαν να πουν ότι δεν είναι επί του παρόντος επίκαιρο να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης, υιοθετώντας στην ουσία τη λογική των "εφικτών και ρεαλιστικών στόχων" της ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Πέντε χρόνια τώρα, κάθε φορά που πρόκειται να έρθει μια δόση, επιστρατεύουν τα ίδια τρομοκρατικά διλήμματα. Κάθε φορά που πρόκειται να πάρουν νέα μέτρα σε βάρος μας, κάνουν έκκληση στον πατριωτισμό μας, μιλούν για εθνική προσπάθεια. Ο καθένας από εμάς μπορεί να καταλάβει ότι μας παραμυθιάζουν. Στη διαπραγμάτευση δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντά μας. Για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών, τις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων πασχίζουν. Για να πληρώσουμε για μία ακόμη φορά εμείς, για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε την πλάτη στο νέο εργοδοτικό συνδικαλισμό, αλλά και στους ψευτοεπαναστάτες που από τη μία στρώνουν κόκκινο χαλί στους παλιόφιλους τους από τα υπουργεία της κυβερνώσας αριστεράς και ανακόπτουν κινητοποιήσεις όπως τις επισχέσεις στο Κρατικό Νίκαιας και από την άλλη καλούν σε εικονικούς συντονισμούς.
Χορτάσαμε από γενικόλογες υποσχέσεις που παραπέμπουν στις ελληνικές καλένδες την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Χορτάσαμε από "αριστερά" λόγια.
Προχωράμε άμεσα σε μαζικές γενικές συνελεύσεις. Αποφασίζουμε για επισχέσεις όλων των γιατρών (ειδικευόμενων, επιμελητών) από κοινού με τους υπόλοιπους υγειονομικούς, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας με απεργιακή κινητοποίηση στις 20 Μάη.
Συντονίζουμε τον αγώνα μας με τους ασθενείς, τα σωματεία και μαζικούς φορείς κάθε περιοχής και προχωράμε σε κοινές κινητοποιήσεις.
Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, πρέπει να στρέφεται ενάντια στον πραγματικό εχθρό: Τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ - ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις τους και να ξεκινάει από την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και την αναπλήρωση των απωλειών μας σε εισόδημα και δικαιώματα.
Απαιτούμε:
- Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Ανάκτηση των απωλειών σε μισθολογικά και εργασιακά – ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
- Άμεση στελέχωση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε όλες τις ειδικότητες. Να ανοίξουν και να στελεχωθούν δομές Υγείας που έχουν κλείσει.
- Κάτω τα χέρια από τα διαθέσιμα των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και των υπόλοιπων οργανισμών. Πλήρης χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία και Πρόνοια.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη στο Σύνταγμα στις 10 π.μ.».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget