Νεπάλ: Πάνω από 4.300 οι νεκροί - Τεράστια προβλήματα στην παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους

Σε 4.310 νεκρούς ανέρχεται ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού, ο οποίος έπληξε το Σάββατο το Νεπάλ, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στο Κατμαντού. Εξάλλου οι τραυματίες που έχουν καταμετρηθεί μετά την καταστροφή φθάνουν τους 7.953, όπως διευκρίνισε οΛάκσμι Πράσαντ Ντακάλ.
Στις χώρες οι οποίες γειτονεύουν με το Νεπάλ, όπου η πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση επίσης προκάλεσε καταστροφές, αν και σε πολύ μικρότερη κλίμακα, ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για συνολικά περίπου 100 νεκρούς.
Παράλληλα, σύμφωνα με εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται σε έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο σεισμός του Νεπάλ έχει πλήξει 8 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ περισσότερο από 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν επείγουσα ανάγκη αρωγής, τροφίμων, πόσιμου νερού, στέγης,
Οι διασώστες και το προσωπικό των οργανώσεων αρωγής αγωνίζονται για να αντεπεξέλθουν στο μέγεθος της καταστροφής.
Με μεγάλα προβλήματα η παροχή βοήθειας
Η διεθνής βοήθεια αρχίζει να φθάνει στο Νεπάλ. Φορτία τροφίμων, ιατροφαρμακευτικού υλικού, σκηνές, κουβέρτες συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο του Κατμαντού, όμως η μεταφορά και η διανομή τους καθυστερεί εξαιτίας της χαώδους κατάστασης, της έλλειψης προσωπικού για τη μεταφορά των προμηθειών, της καταστροφής του οδικού δικτύου, της διακοπής των τηλεπικοινωνιών που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το συντονισμό των επιχειρήσεων αρωγής.
Οι κάτοικοι που πέρασαν την τρίτη τους νύκτα στο ύπαιθρο, στα πεζοδρόμια, σε πάρκα και ανοικτούς χώρους κάτω από αυτοσχέδια καταφύγια, σκάβουν με τα χέρια τους στα ερείπια των γκρεμισμένων σπιτιών τους για να ανασύρουν τους νεκρούς συγγενείς τους και η οργή κατά της κυβέρνησης αρχίζει να κυριαρχεί για την καθυστέρηση της βοήθειας. Το πόσιμο νερό και τα τρόφιμα σπανίζουν.
Τα νοσοκομεία ξεχειλίζουν, γιατροί χειρουργούν σε αυτοσχέδια χειρουργεία. Στην ύπαιθρο, στις απομακρυσμένες περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, η καταστροφή είναι ολική, οι ανάγκες τεράστιες και η βοήθεια δεν μπορεί να φτάσει εξαιτίας του κατεστραμμένου οδικού δικτύου. Ελικόπτερα που άρχισαν χθες πτήσεις προς τις πιο απομακρυσμένες σεισμόπληκτες περιοχές μεταφέρουν προμήθειες και απομακρύνουν με αργούς ρυθμούς τραυματίες και ασθενείς.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget