Αλλαγές στη «διαπραγματευτική ομάδα»

Στη σκιά των σεναρίων περί δυσαρέσκειας στο πρόσωπο τουΓ. Βαρουφάκη από τους ομολόγους του στο Eurogroup, η κυβέρνηση ανακοίνωσε αλλαγές στα πρόσωπα που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.
Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί «πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης», στην οποία θα έχει την ευθύνη ο Γ. Βαρουφάκης, αλλά ο συντονισμός θα ανήκει στον Ευκλ. Τσακαλώτο.
Οι αποφάσεις πάρθηκαν σε κυβερνητική σύσκεψη που έγινε την Κυριακή υπό τον πρωθυπουργόΑλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, στη σύσκεψη «επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση».
Επίσης αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον γγ της ΚυβέρνησηςΣπύρο Σαγιά για την υποστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα. Στον γγ Δημοσιονομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός «σχεδίου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου. Την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του «Brussels Group» ανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget