Ποινικές διώξεις σε στελέχη ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση και ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της διακίνησης μεταναστών από κερδοσκοπία και της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας σε βάρος 8 ατόμων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ένα στέλεχος της ΕΥΠ, ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετούσε μέχρι πρότινος στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, δικηγόρος, αλλά και αλλοδαποί υπήκοοι.
Ειδικότερα, τα εν λόγω άτομα αποτελούσαν ένα κύκλωμα που, εκμεταλλευόμενο την πρόσβαση στον κρατικό μηχανισμό και τις θέσεις των μελών του, διακινούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα μεγάλο αριθμό μεταναστών χωρίς χαρτιά προς και από τη χώρα μας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Η συγκεκριμένη δικογραφία αποτελεί ουσιαστικά συνένωση μίας παλαιότερης δικογραφίας από το 2013 (την έρευνα για την οποία είχε διενεργήσει η Διεύθυνση δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Αστυνομίας) και κάποιων ανώνυμων καταγγελιών περί της ύπαρξης κυκλώματος. Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων κάνει λόγο για μία «στημένη» υπόθεση, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, με... άρωμα πολιτικό.

Το... ιδιαίτερο της υπόθεσης ολοκληρώνεται και από συνομιλίες που έχουν καταγραφεί ανάμεσα στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και τρίτο πρόσωπο και αφορούν τα εσωκομματικά του κυβερνώντος κόμματος, την πολιτική ηγεσία του υφυπουργείου και τις κρίσεις των αξιωματικών. Η υπόθεση διερευνάται από ανακριτή κατά της Διαφθοράς.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget