Συνεδριάζει την Πέμπτη η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για το εσωκομματικό τοπίο

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 10 το πρωί της Πέμπτης θα αρχίσουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο το θολό εσωκομματικό τοπίο μετά τις διαφοροποιήσεις στελεχών από την κυβερνητική γραμμή.
Ζητούμενο ο χρόνος και οι προϋποθέσεις διενέργειας συνεδρίου ή και εσωκομματικού δημοψηφίσματος. 
Με συνέντευξή του «Στο Κόκκινο» ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από όσους βουλευτές διαφωνούν να παραδώσουν την έδρα τους και χαρακτήρισε σουρεαλιστικό το επιχείρημα «στηρίζω την κυβέρνηση, αλλά καταψηφίζω τα νομοσχέδια» και επανέλαβε την πρότασή του για έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβρη. Ο πρωθυπουργός επί της ουσίας θέλει κομματική στήριξη στην κυβερνητική υλοποίηση του 3ου μνημονίου.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1» δήλωσε ότι «εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση, στηρίζουμε όμως την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της», προσθέτοντας πως «δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση για να συνομολογεί σε μνημόνια» και πως «τα μνημόνια θα μας βρουν αντίθετους, οι μνημονικοί εφαρμοστικοί νόμοι θα μας βρουν αντίθετους, εμείς δεν θεωρούμε ότι ο τόπος έχει καμία προοπτική με ένα νέο μνημόνιο». Ωστόσο, και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στην «Αριστερή Πλατφόρμα», ως υπουργοί επί έξι μήνες κυβέρνησης με μνημονιακούς νόμους, αποδέχθηκαν την επέκταση του μνημονίου με τη συμφωνία στις 20 Φλεβάρη και δεν διαφοροποιήθηκαν με τις προτάσεις των 47 σελίδων και των 8 δισ. ευρώ αντιλαϊκών μέτρων που ήταν η πρόταση-μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πριν το δημοψήφισμα.
Παρέμβαση έκανε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που δήλωσε ότι «τα μέτρα λιτότητας παραβιάζουν θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές και θίγουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του ανθρώπου», μέτρα λιτότητας που εφάρμοσε και πριν τη συμφωνία για το 3ο μνημόνιο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, διατηρώντας τη μνημονιακή φοροεπιδρομή του ΕΝΦΙΑ και του χαρατσιού αλληλεγγύης.  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget