Χρ. Κατσώτης: Οι εργοδότες έχουν επιβάλει λοκ - άουτ στους εργαζόμενους (VIDEO)

Tην προκλητική ανοχή της κυβέρνησης στο λοκ - άουτ που έχουν κηρύξει οι εργοδότες σε βάρος των εργαζομένων στηλίτευσε ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.
Επισήμανε ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν κλιμακώσει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, αξιοποιώντας το κλίμα φόβου και τους τραπεζικούς περιορισμούς στην κίνηση των κεφαλαίων.
Ο Χρήστος Κατσώτης κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τις καταγγελίες που έχει δεχθεί το ΠΑΜΕ για πάνω από 100 επιχειρήσεις που δεν καταβάλλουν μισθούς, αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις, επιβάλλουν εκ περιτροπής εργασία, απολύουν εργαζόμενους ή δίνουν υποχρεωτικά άδειες άνευ αποδοχών. Όπως είπε, «πρόκειται για αυτές τις ''υγιείς'' επιχειρήσεις που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αναπτύξουν την οικονομία». 
Επίσης ζήτησε να εξασφαλιστεί η καταβολή του συνόλου του επιδόματος ανεργίας.
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι συμφωνεί με τις διαπιστώσεις, καθώς και ότι το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων έχει «απορυθμιστεί εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων μνημονίων», παραβλέποντας ότι η κυβέρνησή του συνεχίζει αυτά τα μνημόνια και ετοιμάζεται να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο. Σε σχέση με τις καταγγελίες, ανέφερε ότι θα ενεργοποιήσει το ΣΕΠΕ, προκειμένου να εφαρμοστεί αυτή η «κουτσουρεμένη» νομοθεσία που υπάρχει.
Ανταπαντώντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμισε στον υπουργό ότι στο πλαίσιο του νέου μνημονίου βρίσκεται στο τραπέζι η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου σε βάρος των εργαζομένων και η εφαρμογή των «βέλτιστων πρακτικών» στις εργασιακές σχέσεις, δηλαδή η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Καταλήγοντας τόνισε ότι αυτό το κλίμα πρέπει να αλλάξει με την πάλη των εργαζομένων. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget